Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Escapada de verema al Penedès

Últims dies per gaudir de la recol·lecció del raïm i altres activitats enoturístiques per passar un cap de setmana entre vinyes

Tot i que la calor dels últims estius fa avançar cada vegada més la verema, encara és possible gaudir d’aquesta experiència els últims dies de setembre que queden. Al Penedès, durant tot el mes de setembre, se celebra la Festa de la Verema, amb pícnics i experiències gastronòmiques a cellers. Hi ha propostes fins a final de mes i, sinó, l’oferta enoturística s’allarga tot l’any, així que us hem preparat una ruta detallada per gaudir d’un cap de setmana entre vinyes.

Comencem a la capital

Vilafranca del penedès Les vinyes són un dels principals atributs de la capital del PenedèsServei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca
És impossible visitar-la en una tarda, però sí que en podeu fer un tastet. Fer una volta pel nucli antic de Vilafranca del Penedès, resseguir els passos de la ruta modernista o descobrir els orígens de la cultura del vi al Vinseum, us faran agafar gana per l’hora de sopar, després d’instal·lar-vos a l’allotjament on decidiu passar el cap de setmana. Nosaltres, us proposem fer-ho en un celler, en una antiga barraca o, si us voleu regalar una experiència de luxe única, al Cava i Hotel Mastinell, un hotel de 5 estrelles i un dels més especials de la zona, amb una arquitectura innovadora i una estructura impressionant que sembla una col·lecció d'ampolles de vi apilades. Si preferiu el celler, podeu fer-ho a Bolet Casa Modernista, un celler magnífic en un entorn excepcional envoltat de vinyes ecològiques, turons verds, boscos de pi i oliveres. I si voleu també una experiència cent per cent vitivinícola, aposteu per la Barraca entre vinyes, una iniciativa pionera en el sector, que reivindica les construccions que han fet servir els pagesos del Penedès des del segleXVIII.

Per al sopar, podeu triar un dels cinc restaurants de la Ruta del Vi que hi ha a Vilafranca o agafar un dels paquets que ofereixen els allotjaments proposats. 

Seguim descobrint la verema i la vinya

Verema Penedès Un grup de gent participa a la verema del PenedèsPenedès Turisme
Després del bon esmorzar entre vinyes que ofereixen els tres establiments escollits, prepareu-vos per passar un matí de verema (si el temps encara ho permet). Al web de la Festa de la Verema del Penedès trobareu activitats fins a final de setembre, com la verema i tast de raïm a les vinyes de Cuscó Berga, l’experiència en família de Cava Rovellats o la proposta de Ca n’estella. Si aquestes activitats no us encaixen o hi aneu més enllà del setembre, sempre podeu escollir una de les visites que fan diferents cellers de la Ruta del Vi durant tot l’any.

Descobrim Sant Sadurní

Caves Freixenet Visita a les caves Freixenet, a Sant Sadurní d'AnoiaPenedès Turisme
Quan acabeu, dirigiu-vos cap a Sant Sadurní d’Anoia. Si encara hi ha cellers veremant, veureu les carreteres plenes de tractors carregats de raïm. Feu una primera parada al Cava Centre, on us informaran de tot el que podeu fer al poble. I agafeu forces dinant al restaurant de les caves Canals i Munné, on podreu degustar brasa i els millors plats de la cuina catalana. En acabat, passegeu pel nucli antic i gaudiu de les joies arquitectòniques que la indústria del cava ha anat deixant al llarg del temps. Si aneu amb família podeu fer-ho a través del joc digital Vitis o triar l’experiència de conèixer la xocolata que fan a Simón Coll. Pels que visiteu la zona en parella, Sant Sadurní és el lloc ideal per fer enoturisme a peu ja que trobareu molts cellers urbans amb diverses propostes.

Si hi aneu més cap a l’octubre, veureu les vinyes tenyides de colors de tardor i, si la vostra estada coincideix amb el primer cap de setmana d’octubre (enguany 6, 7 i 8), gaudiu del festival Cavatast. Quedeu-vos a sopar al poble: al Cal Ticus trobareu plats de cuina tradicional tant de Catalunya com del Penedès feta amb productes de proximitat i de temporada i de proveïdors propers al restaurant.

Penedès autèntic

miravinya El balcó del Penedès, una de les propostes de MiravinyaPenedès Turisme
És diumenge. Lleveu-vos amb calma, gaudiu de les vistes a les vinyes mentre esmorzeu i dirigiu-vos a un dels cinc miradors que hi ha a la comarca. Els Miravinya són cinc punts estratègics repartits pel Penedès que us permetran gaudir de les millors vistes del territori. Podeu triar-ne un o bé un parell, segons les ganes que tingueu de conduir. Per nosaltres un dels més espectaculars és el Miravinya Balcó del Penedès. Situat a l’extrem nord de la comarca, ofereix unes vistes espectaculars del paisatge de vinyes fins al mar. A més, la carretera per arribar-hi és una delícia, envoltada de vinyes, en un dels paratges més autèntics que queden al territori. Si voleu escollir: el Miravinya El Circell, a Avinyonet del Penedès, amb una vista 360° sobre la vinya, i el Miravinya Sant Pau, amb vistes a la capital del vi, són els més propers a Vilafranca.

No marxeu del Penedès sense visitar un dels Wine Bars i terrasses que trobareu a la comarca. És obligatori que facis un picatast: l’aperitiu que marida dos productes amb ADN penedesenc: vi i el paté rústic de Gall del Penedès IGP, 100% natural, cuinat a la catalana amb panses, orellanes i pinyons que recorda els rostits de festa major.
 
Si voleu dinar abans de marxar, consulteu la llista dels restaurants de la Ruta del Vi en i escolliu en funció de la zona que visteu. Sempre són un encert! 

Guia Pràctica

Vinyes Penedès Un mar de vinyes al PenedèsPenedès Turisme
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació