Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 experiències d'oleoturisme que t'encantaran

Us convidem a descobrir els paisatges d’oliveres de Catalunya, conèixer el procés de recollida de les olives i veure com es duu a terme l’elaboració de l'oli

Les oliveres han format part, des de fa segles, del paisatge del nostre territori. Les olives i l’oli són, a més, aliments bàsics de la dieta mediterrània. L’oli d’oliva té tanta importància a Catalunya que en tenim fins a cinc denominacions d'origen protegides. Les propietats de l’oli s’estenen més enllà de la gastronomia, ja que s’aplica en tractaments de bellesa i benestar des de temps antics. Us suggerim set maneres de comprovar els beneficis de l’oli d’oliva i de gaudir de la bellesa d’aquests paisatges.

Passejada entre oliveres mil·lenàries a Ulldecona

Oliveres mil·lenàries
El Museu Natural d’Oliveres Mil·lenàries d’Ulldecona organitza visites guiades al voltant d’aquestes escultures vives. Deixeu-vos seduir per l’encant d’aquests arbres tan arrelats al nostre país i visita una de les concentracions d’oliveres més grans d’Europa, on podràs trobar i admirar la bellesa de l'olivera més vella de Catalunya, plantada fa més de 1.500 anys.

Més informacióMuseu Natural Oliveres Mil·lenàries de l’Arion

Fem sabó amb oli

Sabó oli La Roser fa un taller de fer sabons amb oli al PrioratTurisme Priorat
Voleu fer sabons amb una de les mestres artesanes de Catalunya? Els Sabonets de la Roser són creacions úniques de la mestra sabonera Roser Giné, que té el reconeixement del Consorci d'Artesania de Catalunya. Amb la seva iniciativa, utilitza oli ecològic de producció pròpia per confeccionar sabons naturals exquisits. A més de la seva dedicació a la producció, la Roser ofereix tallers per compartir els secrets de l'elaboració de sabons al pintoresc poble del Molar. Impregneu-vos de la seva passió per la saboneria artesanal i emporteu-vos a casa un gel de dutxa natural de mig litre, un pot amb sals de bany i dues pastilles de sabó.

Més informació: Els sabonets de la Roser
 
La seva iniciativa ha aparegut en diversos programes com:

Ruta de l'oli del Priorat

Arbequines a Falset Arbequines a Falset
Parlar de la DO Siurana és endinsar-se en diverses comarques dedicades a l’oli. Des de Falset, al bell mig d'aquesta denominació, es poden fer un munt d’activitats relacionades amb l’oli i les oliveres. A la comarca, hi ha una desena de molins d’oli visitables, on us mostraran el procés d’elaboració i les característiques organolèptiques d’uns olis d’oliva verge extra emparats per la DOP Siurana.

Més informació: Ruta de l'oli del Priorat

Oleoturisme al Maestrat

Maestrat oli El Maestrat té un gran oferta d'oleoturismeTerres del Maestrat
El cultiu d'oliveres està molt arrelat als pobles de la Mediterrània, i el litoral dels Països Catalans no n’és una excepció. D’aquesta manera, a la província de Castelló, i concretament al Maestrat, també són bons productors d’oli. Aquí hi trobareu visites guiades, rutes entre oliveres, quatre museus o àrees naturals condicionades per la Taula del Sènia, centres d’interpretació (molins) i quatre oliveres mil·lenàries premiades per AEMO. No us fatarà cap element per confeccionar la vostra ruta de l'oli.

Més informació: oleoturisme al Maestrat

Ruta cicloturística de l'oli al Baix Camp

Recollida Olives Novembre, època de la recollida d'olivesGetty Images
L’oli és un dels productes agrícoles més destacats del Baix Camp. Elaborat principalment amb oliva arbequina, dona un producte singular i d’una qualitat excel·lent. Què us emblaria recorre el seus paisatges mentre feu cicloturisme? La Ruta Cicloturística de l'oli recorre set viles productores d’oli; Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Vilanova d’Escornalbou, Mont-roig del Camp, Cambrils i Vinyols i els Arcs. Es tracta d'un itinerari circular que transcorre per camins plans aptes per a tot tipus de ciclistes i que us permetrà gaudir del paisatge agrícola d’aquest entorn, un paisatge suau i amable, rural i mediterrani. A més, durant la ruta podreu visitar diferents espais relacionats amb l’oli com cooperatives, molins, museus i centres d’interpretació.

Més inforamció: Ruta cicloturística de l'oli

Ruta de l'oli de la Terra Alta

Oliveres La DOP Terra Alta produeix oli amb la veritat empeltreDOP Terra Alta
El conreu de l’olivera és una activitat centenària a la Terra Alta, tal com ho certifiquen antiquíssims exemplars d’oliveres, com el monumental Parot, a Horta de Sant Joan. L'oli és present gairebé a tots els comarca, amb desenes d'activitats com visitar l'antic molí d'Arnes (ara oficina d'informació turística), recórrer els camps d'oliveres d'empeltre d'Horta de Sant Joan o fer tastos d'oli i visites a diferents molins. 

Més informació: Ruta de l'oli de la Terra Alta

El Museu i el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

oliveres garrigues Paisatges d'oliveres a les GarriguesRafael López-Monné
Diuen que les Garrigues són l’epicentre de l’oli de Catalunya i potser també és per això que a la Granadella trobem el Museu i el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya. Un equipament o descobrir el procés d'elaboració de l'oli d'oliva verge extra i també les seves virtuts i els seus valors.

També és un bon punt de partida per descobrir a quins camps hi ha oliveres centenàries, enamorar-se dels marges de pedra seca i les cabanes de volta i vistar molins d’oli i cooperatives modernistes, que ens parlen d’un vincle històric entre l’home, el conreu de l’olivera, l’elaboració de l’oli i la bona taula.

Algunes idees: el Molí Argilés a Arbeca i l’Ecomuseu de l’Oli de la Pobla de Cérvoles també us descobriran altres punts oleoturístics de la comarca.

Més informació:
Cultura de l'Oli
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació