La malvasia, un vi únic a Sitges

Les vinyes centenaries de l'hospital de Sant Joan Baptista

Text:
Joan Sella
Les vinyes de la fi nca de l’Hospital Sant Joan Baptista són atípicament urbanes. El gra del raïm de malvasia és gros, tendre, ovoide, molt dolç i aromàtic.
Les vinyes de la fi nca de l’Hospital Sant Joan Baptista són atípicament urbanes. El gra del raïm de malvasia és gros, tendre, ovoide, molt dolç i aromàtic. FOTO: Jordi Play
25 de gener de 2008
Guardar a favorits
Fins a les primeres dècades del segle XX, Sitges va gaudir ben bé de tres segles de prosperitat i de prestigi gràcies a l’elaboració de la malvasia, un vi dolç rebut amb tots els honors a les millors taules d’Europa i present en nombroses ocasions als banquets dels reis espanyols. Avui, però, la malvasia sitgetana és una raresa, una mena de relíquia enològica, ja que l’únic cultivador i elaborador actual és l’Hospital de Sant Joan Baptista, institució d’origen mediev