Ruta gastronòmica per als pobles costers de l'Empordà

De l'esmorzar al sopar: una jornada enogastronòmica per assaborir aquesta terra

Text:
Marc Serrano i Òssul
Els peixos pescats artesanalment a Palamós tenen un paper central en la gastronomia empordanesa
Els peixos pescats artesanalment a Palamós tenen un paper central en la gastronomia empordanesa FOTO: Roger Rovira Rius
25 de juny de 2012
Guardar a favorits
“Qui diu Empordà diu cuina”, ha escrit Jaume Fàbrega, enamorat de “la reserva gastronòmica de Catalunya”. A diferència d’altres contrades menys colgades per l’allau turística, els metropolitans hi hem fugit tant que la seva platja ens evoca, entre records privats, un devessall d’icones culinàries incrustades a l’imaginari nacional; alguna, amb tuf de tòpic: garoines, suquets, gambes de Palamós, anxoves de l’Escala, arròs de Pals, platillos de mar... Us propose