El menú de les Garrigues

Les delícies gastronòmiques autòctones d'una terra de secà

Text:
Ignasi Revés
El festuc és un arbre de secà que es conrea sobretot a Maials, Llardecans, Torrebesses i la Granadella.
El festuc és un arbre de secà que es conrea sobretot a Maials, Llardecans, Torrebesses i la Granadella. FOTO: Òscar Rodbag
25 de novembre de 2010
Guardar a favorits
Per fer boca, tenim olives. Les olives són verdes (mançanenques, trencades), preparades en aigua, sajolida i fonoll, mortes (olives negres, posades a assecar, després escaldades i amanides amb vinagre, sal, pebre, peles de taronja i llimona i un raget d’oli) i de colorets. Les olives de colorets són les arbequines de tota la vida, les que vénen d’Arbeca. Reposen en aigua mig any i després, quan es canvia l’aigua de les olives, s’hi afegeix la sal, la sajolida i el fonoll. N’hi h