L'oli de les Garrigues

Iniciatives turístiques al voltant del producte més definidor de la comarca

Text:
Miquel Andreu
Des de la recollida de l’oliva (a la foto), al novembre i desembre, fins al tast del primer oli, el fruit es premsa i es filtra fins que surt el líquid desitjat
Des de la recollida de l’oliva (a la foto), al novembre i desembre, fins al tast del primer oli, el fruit es premsa i es filtra fins que surt el líquid desitjat FOTO: Òscar Rodbag
25 de novembre de 2010
Guardar a favorits
A final de gener, les Borges Blanques apareix als mitjans de comunicació. És la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra. Aquesta i totes les fires relacionades amb l’oli que es fan a la comarca són la culminació d’un procés que s’enceta després de Tots Sants, quan els pagesos comencen a collir les olives —arbequines, majoritàriament— i les porten a les cooperatives i molins que hi ha a quasi cada poble de la comarca, on s’envasen o es transformen en oli.  És un oli diferent