Història dolça de Xixona

La vila que fa torró a l'hivern i gelat a l'estiu

Text:
Pau Rubio
Un dels millors torrons és el d’Artesanías Laura Colomina, que té un alt percentatge d’ametlla. A la imatge, donant forma a un torró d’Alacant
Un dels millors torrons és el d’Artesanías Laura Colomina, que té un alt percentatge d’ametlla. A la imatge, donant forma a un torró d’Alacant FOTO: Oriol Clavera
25 de novembre de 2009
Guardar a favorits
Conten que una vegada, després d’anar fins a Barcelona, un xixonenc es va quedar sense vendre ni una sola pastilla de torró. El seu carro restava ple i les seues butxaques, buides. Veient perillar els ingressos familiars, l’home es va apropar al port desesperat i va embarcar en un vaixell que, segons li havien dit, anava molt lluny. Després d’una travessia inacabable, va arribar en un país remot on tothom parlava una llengua incomprensible. Tot i no entendre una paraula, l’home va