Graèllsia

L'estrella de la nit


Adopta aquesta papallona gratuïtament i obtén-la en Realitat Augmentada al teu dispositiu mòbil


La graèllsia és la papallona nocturna més bonica d’Europa i viu a les pinedes. De color verd maragda, neix de dia i es passa unes quantes hores quieta, mentre les ales acabades de fer s’eixuguen i agafen consistència.

Les graèllsies adultes, en fase de papallona, viuen poc, amb prou feines una setmana, i no mengen. De fet, no tenen boca perquè ja van menjar prou quan eren erugues i tenen tota l’energia necessària per complir la seva missió: aparellar-se i deixar descendència.

La principal problemàtica de la graèllsia és que viu en boscos de pi roig i pinassa, les masses arbòries més vulnerables en els incendis. Al nostre país, hi ha molt poques pinedes madures, de cent anys o més, i si aquests boscos estan amenaçats, també ho està la graèllsia i la multitud d’espècies animals que hi viuen: esquirols, genetes, gaigs, gats salvatges o picots verds, entre molts d’altres.

A quin correu vols que t’enviem la teva papallona?

(Accedeix a la teva papallona de realitat augmentada sumant-te a la nostra newsletter)

Aquesta adreça d'email no es vàlida
Es indispensable donar-te d'alta a la nostra newsletter
Invalid Input
Subscriu-t'hi i salva una papallona

Suma’t al DESCOBRIR i ajuda’ns a preservar la nostra biodiversitat. Per cada nova subscripció, donarem 1 € al projecte ‘Microreserves de papallones’. Amb el nostre suport, Paisatges Vius podrà crear una reserva de papallona formiguera, en perill d’extinció.

En només 24 anys, la població de papallona formiguera s’ha reduït fins a un 71% a Catalunya. Entre tots podem evitar que s’extingeixi. Subscriu-te ara a la revista DESCOBRIR i fem possible entre tots la creació d’una reserva al Moianès que n’asseguri la supervivència. Clica aquí per saber més coses sobre el projecte. SUBSCRIU-T’HI ARA!

(Llegeix més informació aquí)


En col·laboració amb:

Crea el teu jardí de papallones

No tot està perdut. Junts podem fer que les papallones i altres pol·linitzadors visquin a gust a les zones urbanitzades si connectem els pobles i les ciutats amb l’entorn natural proper. El balcó o el pati de casa teva, per petit que sigui, pot ser molt útil en aquesta missió. T’expliquem com fer un jardí de papallones perquè entre tots, omplim Catalunya de papallones.

(Llegeix més informació aquí)