Papallona de l’Arboç

La més canalla


Adopta aquesta papallona gratuïtament i obtén-la en Realitat Augmentada al teu dispositiu mòbil


Majestuosa i molt bonica, la papallona de l’arboç crida l’atenció per la seva mida (pot arribar a mesurar fins a nou centímetres) i per unes acolorides ales que barregen blancs, negres, taronges i blaus. Malgrat la seva elegant aparença, qui la coneix bé sap que, en realitat, és la papallona més canalla de totes i no és gens refinada.

No li agraden les flors i té predilecció per la fruita madura i els excrements. L’eruga, en canvi, és una mica llepafils i l’únic que menja són les fulles tendres del cirerer de l’arboç, un arbust imprescindible per a la seva supervivència.

El cirerer de l’arboç acostuma a ser present als alzinars, uns dels ambients mediterranis més característics. A Catalunya és el tercer tipus de bosc amb més nombre d’hectàrees, n’hi ha gairebé 185.000, i el trobem d’arran de mar fins al voltant dels 1.400 m. Concretament, l’alzinar amb arboç apareix en vessants inclinats i carenes on toca el sol. El fet que sigui un hàbitat abundant fa que les poblacions de papallones de l’arboç, de moment, siguin estables.

A quin correu vols que t’enviem la teva papallona?

(Accedeix a la teva papallona de realitat augmentada sumant-te a la nostra newsletter)

Aquesta adreça d'email no es vàlida
Es indispensable donar-te d'alta a la nostra newsletter
Invalid Input
Subscriu-t'hi i salva una papallona

Suma’t al DESCOBRIR i ajuda’ns a preservar la nostra biodiversitat. Per cada nova subscripció, donarem 1 € al projecte ‘Microreserves de papallones’. Amb el nostre suport, Paisatges Vius podrà crear una reserva de papallona formiguera, en perill d’extinció.

En només 24 anys, la població de papallona formiguera s’ha reduït fins a un 71% a Catalunya. Entre tots podem evitar que s’extingeixi. Subscriu-te ara a la revista DESCOBRIR i fem possible entre tots la creació d’una reserva al Moianès que n’asseguri la supervivència. Clica aquí per saber més coses sobre el projecte. SUBSCRIU-T’HI ARA!

(Llegeix més informació aquí)


En col·laboració amb:

Crea el teu jardí de papallones

No tot està perdut. Junts podem fer que les papallones i altres pol·linitzadors visquin a gust a les zones urbanitzades si connectem els pobles i les ciutats amb l’entorn natural proper. El balcó o el pati de casa teva, per petit que sigui, pot ser molt útil en aquesta missió. T’expliquem com fer un jardí de papallones perquè entre tots, omplim Catalunya de papallones.

(Llegeix més informació aquí)