Papallona Tigre

La migradora èpica


Adopta aquesta papallona gratuïtament i obtén-la en Realitat Augmentada al teu dispositiu mòbil


La vistosa papallona tigre viatja des del sud de la península Ibèrica i el nord d’Àfrica fins al delta de l’Ebre, el delta del Llobregat i els aiguamolls de l’Empordà, on es reprodueix i es mor. Perquè, de moment, no aconsegueix sobreviure a les temperatures de l’hivern.

De fet, són lepidòpters subtropicals i, quan baixen les temperatures, es moren totes, siguin larves, erugues o adults. Per arribar fins a la nostra costa fa un viatge espectacular que pot arribar als centenars de quilòmetres, que recorren molts estius des del 1983, l’any en què va ser vista per primera vegada al Delta. Si la voleu veure volar, l’heu de buscar en entorns d’aigua dolça. No us serà pas difícil: el seu color taronja segur que us cridarà l’atenció.

A quin correu vols que t’enviem la teva papallona?

(Accedeix a la teva papallona de realitat augmentada sumant-te a la nostra newsletter)

Aquesta adreça d'email no es vàlida
Es indispensable donar-te d'alta a la nostra newsletter
Invalid Input
Subscriu-t'hi i salva una papallona

Suma’t al DESCOBRIR i ajuda’ns a preservar la nostra biodiversitat. Per cada nova subscripció, donarem 1 € al projecte ‘Microreserves de papallones’. Amb el nostre suport, Paisatges Vius podrà crear una reserva de papallona formiguera, en perill d’extinció.

En només 24 anys, la població de papallona formiguera s’ha reduït fins a un 71% a Catalunya. Entre tots podem evitar que s’extingeixi. Subscriu-te ara a la revista DESCOBRIR i fem possible entre tots la creació d’una reserva al Moianès que n’asseguri la supervivència. Clica aquí per saber més coses sobre el projecte. SUBSCRIU-T’HI ARA!

(Llegeix més informació aquí)


En col·laboració amb:

Crea el teu jardí de papallones

No tot està perdut. Junts podem fer que les papallones i altres pol·linitzadors visquin a gust a les zones urbanitzades si connectem els pobles i les ciutats amb l’entorn natural proper. El balcó o el pati de casa teva, per petit que sigui, pot ser molt útil en aquesta missió. T’expliquem com fer un jardí de papallones perquè entre tots, omplim Catalunya de papallones.

(Llegeix més informació aquí)