Anuncia't al Descobrir
Història i cultura. Aquests són els dos ingredients del nostre especial d'estiu, una selecció d'escapades per diferents jaciments, castells i monestirs del país que a l'estiu es converteixen en la seu d'atractives activitats culturals.
Visita guiada al jaciment grecoromà d'Empúries
Visita guiada al jaciment grecoromà d'Empúries, a l'Escala
Música, gastronomia i història als espais patrimonials del país
L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura organitza un munt d’activitats, concerts, jocs, visites teatralitzades i muntatges teatrals als monuments, museus i jaciments del país. Aquí et fem una selecció de les propostes imprescindibles. Pren-ne bona nota! 

És la zona més espiritual de la serra de Montsant, que protegeix la que va ser la primera cartoixa de la Península. Els primers monjos que hi van arribar després de la seva fundació, el 1194, hi van trobar un espai de pau i tranquil·litat a redós de les impressionants parets de la serra de Montsant, que els va permetre viure en el silenci que exigia la regla de Sant Bru. Us proposem que ho experimenteu en primera persona i que aprofiteu la visita per explorar les múltiples possibilitats per gaudir de la natura que ofereix l'accident geogràfic més destacable del Priorat. 


Museu d'Art de Girona
Una de les sales del Museu d'Art de GironaRafael López-Monné
Girona s’ha convertit en un reclam cinematogràfic. L’aterratge, no fa gaires mesos, de l’equip de ‘Joc de trons’ n’és l’última prova. Anys abans hi havia aterrat l’equip d''El perfum', l’adaptació al setè art de Tom Tykwer de la novel·la homònima de Patrick Süskind. Aquest film va immortalitzar els 90 graons que condueixen a l’entrada principal de la catedral gironina (una escalinata espectacular digna d’un bon contrapicat), un dels tres espais que es poden visitar amb una entrada conjunta de només 10 €. Els altres dos són la basílica i el Museu d’Art de Girona, situat al Palau Episcopal. Us convidem a descobrir-los.
El jaciment de la Roca dels Moros
El jaciment de la Roca dels MorosJordi Play
El 1998, la Unesco va declarar patrimoni de la humanitat l’art rupestre de l’arc mediterrani, un conjunt format per 757 jaciments on es poden trobar pintures datades entre el Paleolític i l’edat del ferro. Un d’ells és el de la Roca dels Moros, al Cogul (Garrigues), un jaciment únic amb més de 8.000 anys d’història (això es diu aviat!) que compta amb 42 figures pintades i 260 elements gravats sobre la roca. 

En aquesta ruta us proposem un repte: que busqueu algunes de les representacions més destacades, com la cacera, una figura humana amb un arc i unes fletxes que s’enfronta a un senglar o el ritual batejat com la ‘dansa fàl·lica’, un conjunt de dones amb llargues faldilles i el tors nu que envolten un home amb el sexe exagerat.
La domus dels mosaics és una d'aquelles coses bones de la vida (continueu llegint i sabreu per què). És el nou espai visitable d'un dels jaciments més importants de la Península, una casa romana imponent que es pot conèixer des del criptopòrtic, un espai subterrani i cobert que reposa sota del peristil del seu jardí principal. Atenció perquè hi ha una sorpresa: la visita la guien Caius, el propietari, i el seu esclau Bucco. 


Façana de la Casa Amatller
La façana de la Casa Amatller
El 2017 és l’Any Puig i Cadafalch, l’any en què es commemoren els 150 anys del seu naixement i el centenari de la seva presidència a la Mancomunitat de Catalunya. Nascut el 17 d’octubre de 1867 a Mataró, l’arquitecte modernista va deixar una extensa empremta artística a Catalunya. També va passar per la política (va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona, diputat de les Corts Espanyoles, diputat provincial i president de la Mancomunitat), però aquest altre llegat el deixem per a una altra ruta.

Ara us convidem a fer aquesta que ressegueix el seu important llegat artístic pel Maresme i el Barcelonès.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació