Anuncia't al Descobrir
Història i cultura. Aquests són els dos ingredients del nostre especial d'estiu, una selecció d'escapades per diferents jaciments, castells i monestirs del país que a l'estiu es converteixen en la seu d'atractives activitats culturals.
Visita guiada al jaciment grecoromà d'Empúries
Visita guiada al jaciment grecoromà d'Empúries, a l'Escala
Música, gastronomia i història als espais patrimonials del país
L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura organitza un munt d’activitats, concerts, jocs, visites teatralitzades i muntatges teatrals als monuments, museus i jaciments del país. Aquí et fem una selecció de les propostes imprescindibles. Pren-ne bona nota! 

És la zona més espiritual de la serra de Montsant, que protegeix la que va ser la primera cartoixa de la Península. Els primers monjos que hi van arribar després de la seva fundació, el 1194, hi van trobar un espai de pau i tranquil·litat a redós de les impressionants parets de la serra de Montsant, que els va permetre viure en el silenci que exigia la regla de Sant Bru. Us proposem que ho experimenteu en primera persona i que aprofiteu la visita per explorar les múltiples possibilitats per gaudir de la natura que ofereix l'accident geogràfic més destacable del Priorat. 


Museu d'Art de Girona
Una de les sales del Museu d'Art de GironaRafael López-Monné
Girona s’ha convertit en un reclam cinematogràfic. L’aterratge, no fa gaires mesos, de l’equip de ‘Joc de trons’ n’és l’última prova. Anys abans hi havia aterrat l’equip d''El perfum', l’adaptació al setè art de Tom Tykwer de la novel·la homònima de Patrick Süskind. Aquest film va immortalitzar els 90 graons que condueixen a l’entrada principal de la catedral gironina (una escalinata espectacular digna d’un bon contrapicat), un dels tres espais que es poden visitar amb una entrada conjunta de només 10 €. Els altres dos són la basílica i el Museu d’Art de Girona, situat al Palau Episcopal. Aprofiteu per visitar l'exposició "Olga Sacharoff: pintura, poesia, emancipació", que s'ha prorrogat fins a l’1 de maig a causa de la gran acollida que ha tingut per part del públic.
El jaciment de la Roca dels Moros
El jaciment de la Roca dels MorosJordi Play
El 1998, la Unesco va declarar patrimoni de la humanitat l’art rupestre de l’arc mediterrani, un conjunt format per 757 jaciments on es poden trobar pintures datades entre el Paleolític i l’edat del ferro. Un d’ells és el de la Roca dels Moros, al Cogul (Garrigues), un jaciment únic amb més de 8.000 anys d’història (això es diu aviat!) que compta amb 42 figures pintades i 260 elements gravats sobre la roca. 

En aquesta ruta us proposem un repte: que busqueu algunes de les representacions més destacades, com la cacera, una figura humana amb un arc i unes fletxes que s’enfronta a un senglar o el ritual batejat com la ‘dansa fàl·lica’, un conjunt de dones amb llargues faldilles i el tors nu que envolten un home amb el sexe exagerat.
El claustre del Reial Monestir de Santes Creus, a Aiguamúrcia
El claustre del Reial Monestir de Santes Creus, al terme d'AiguamúrciaPeresanz / Thinkstock
El 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, un any ple d’iniciatives i actes per tot Europa per promoure la participació i la descoberta del patrimoni cultural. La Generalitat de Catalunya se suma a aquesta commemoració amb accions i activitats concretes, com ara visites guiades, exposicions, festivals, tallers, etc. Pel que fa a la projecció exterior del patrimoni cultural català, es potencia la presència del sector turístic i cultural en fires i mercats internacionals, donant visibilitat i posant en valor els elements patrimonials del país.
Sant pere de Rodes
Entre els segles XI i XIV, Sant Pere de Rodes va ser el principal centre espiritual del comtat d’Empúries i el seu esplendor es mostra en les grans dimensions del conjunt monacal. Ara, una nova visita teatralitzada ens descobreix les històries i llegendes dels pirates i corsaris que, durant segles, navegaven i castigaven la costa del Cap de Creus. Misteri i diversió per a tota la família que acabarà amb un tast de garnatxa (i sucs per a la mainada) en un escenari ple de màgia. En podràs gaudir el dissabte 31 de maig a les 19 h i cal inscripció prèvia.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació