Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 171
Número 171 - Juliol 2012

Empordà mariner. Una immersió refrescant als racons deliciosos de la Costa Brava

En aquest número

48 hores a vall Fosca

El Pirineu més verge

Al llarg del Flamisell, es poden resseguir tot de poblets amb encant que esquitxen una de les valls més amagades del país. Lurdes Rego (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Templers a Ponent

El llegat dels ordes militars a les terres de Lleida A mesura que avançava la Reconquesta, els frares cavallers dels ordes militars del Temple i de l'Hospital (dit també 'de Malta') es consolidaven a les comarques de Ponent construint desenes d'edificis: molins, torres, hospitals, convents i castells. Posteriorment, els templers van ser dissolts i els seus béns passaren a l'Hospital (els seus símbols són els que perduraran als edificis templers). Seguim el llegat que ha perviscut d'aquests peculiars ordes, i ho fem partint d'allí on van començar tot: Granyena de Segarra. Salvador Giné (text), Marco Ansaloni (fotografia)

Dossier central / Presentació

Empordà mariner

Pescadors, xarxes, vides lligades a la mar, olor de salabrors i articles salats. Tot això forma part del passat, pensareu. Doncs no, perquè l'Empordà no seria el que és sense aquest lligam tan fort amb la Mediterrània. Estigueu atents als senyals, ens diu l'escriptor Miquel Martín, i podreu sentir com hi batega encara la vida marinera. Miquel Martín (text)

Dossier central / Reportatges

Només per al paladar

Ruta gastronòmica pels pobles costers de l'Empordà Des de l'esmorzar fins al sopar, us organitzem una jornada gastronòmica i enològica perquè assaboriu els fruits d'aquesta terra abocada a la mar. Ja us advertim que és una jornada atapeïda i sense descans i acotada a l'Empordanet per evitar desplaçaments excessivament llargs. Bon profit! Marc Serrano i Òssul (text), Roger Rovira (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Gent de mar

Testimonis del dia a dia en un territori abocat a la Mediterrània Des de l'arribada del turisme, l'esperit mariner ja no és patrimoni exclusiu dels pescadors: ara el comparteixen amb biòlegs, submarinistes professionals i restauradors. Tots en parlen dels tresors de la mar i a tots els corre aigua salada per les venes. Agnès Rotger (text), Roger Rovira (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Un cofre ple de tresors

Recomanem quatre espais on admirar la biodiversitat del litoral empordanès El litoral empordanès alterna dos tipus de relleu: les costes baixes i arenoses i la costa alta, abrupta i rocallosa. Els biòlegs Montse Llovera i Josep Vilanova ens guien de nord a sud per la seva magnífica biodiversitat. Núria Sàbat / Teresa Bonal (text), Roger Rovira (fotografia)

Dossier central / Reportatges

A gaudir!

Propostes de turisme actiu per a totes les preferències Un litoral tan espectacular com el de l'Empordà convida a gaudir-ne de mil maneres: a l'aigua, pels camins de ronda o descobrint els encants paisatgístics de l'interior. Us hem agrupat un munt de propostes en funció dels gustos, però les podeu combinar com vulgueu. Xavier Valls (text), Roger Rovira (fotografia)

Reportatges

Els paisatges de l'orxata

L'Horta Nord és l'únic lloc d'Europa on es conrea la xufa. El tubèrcul, del qual s'origina l'orxata, és corresponsable de la supervivència d'aquest ecosistema humà a tocar de la ciutat de València. Violeta Tena (text), Oriol Clavera (fotografia)

Rutes

Passejades per l'Empordà mariner

De Can Cristos a Torre Valentina

El camí de Ronda de Platja d'Aro fins a Sant Antoni de Calonge és fàcil i bonic alhora. Nosaltres suggerim fer una passejada breu que recorre només la meitat del camí i acaba a la molt suau badia de Sant Antoni de Calonge i Palamós. Xavier Valls (text), Miriam Bauer (il·ustració)

Passejades per l'Empordà mariner

Cases d'indians a Begur

Molts begurencs (una quarta part) van emigrar a l'illa de Cuba durant el segle XIX. Els que van prosperar en els seus negocis, en retornar van construir cases fastuoses que avui eleven el perfil arquitectònic de la vila. Xavier Valls (text), Miriam Bauer (il·ustració)

Passejades per l'Empordà mariner

De Tamariua a Fornells

Des del Port de la Selva, caminarem entre cales en direcció al cap de Creus i gaudirem d'un increïble paisatge litoral des de les altures. Si no fa tramuntana, és una meravella. Xavier Valls (text), Miriam Bauer (il·ustració)

Ruta a peu

Cap a Montblanc per la serra d'en Jordà

El tossal Gros o morrot de Sant Jordi, amb 867 metres, és el punt més alt de la serra d'en Jordà. Una de les etapes de la Ruta del Cister la creua per anar de Figuerola del Camp a Montblanc. Jordi Bastart (text i fotografia)

Ruta amb bici

De la serra a la mar

Caimari, al cor de la serra de Tramuntana, és el punt de partida per a una ruta que ens duu cap al nord, per desembocar a la mar pura del port de Pollença. Un recorregut per camins rurals solitaris, delimitats per parets de pedra seca, cases aïllades i camps de vinya i ametllers. Marga Font (text i fotografia)

Ruta amb nens

Itinerari per la Badalona més rural

Des de sempre, la riera de Pomar, a Badalona, ha estat pas natural del mar a la muntanya. Al neolític ja era un camí transitat a les valls interiors de la serra de Marina, com testimonien els jaciments arqueològics de la zona. Francesc Mas (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació