Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 180
Número 180 - Abril 2013

Montsec. Un dels millors cels del món a la serra dels paisatges indòmits

En aquest número

48 hores a Vall de Ribes

Una vall entre valls

Enmig d'un paisatge protegit per sinuosos cims, s'hi amaga aquest baluard romànic, territori d'aigua i paradís de l'embotit. Vanessa Pérez (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Vall de Bianya

Una escapada a la Garrotxa més genuïna tot resseguint paisatges bucòlics i aromes de sempre. Xavier Moret (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Presentació

Montsec

Una muntanya oblidada Si viatgeu cap a terres de ponent i orienteu el vostre camí cap al nord, trobareu una serra d'aspra bellesa, de paisatges severs i esquerps, i de cultures ferrenyes, tal com l'autor de l'article, antropòleg, el qual també la va descobrir un dia. Jordi Solà i Mas (text), Iñaki Relanzón (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Els tres Montsecs

Com es va formar la serra i quines bèsties l'han habitada? Descobrirem un territori salvatge, feréstec, amb grans parets verticals, amb rius d'aigua clara que formen espectaculars congostos, amb coves i avencs que ens mostren els budells de la terra: natura en estat pur. Marta Montmany (text), Iñaki Relanzón (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Una serra que ve molt de gust

Ruta pels paisatges que ens omplen el rebost de productes artesans i excepcionals Comencem al poble renascut de la Clua una ruta que ens condueix per les delícies gastronòmiques del Montsec de Rúbies: formatge Cendrat, mel, bolets, torrons, vi... La boca se'ns fa aigua mentre anem trobant pel camí obradors, apicultors i cellers. Maricel Benabarre (text), Iñaki Relanzón (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Quan les campanes van rellevar el muetzí

Viatgem a l'edat mitjana a través d'una ruta a les ermites de Pedra i Colobor Segons una dita popular, a la muntanya del Montsec hi ha dues estrelles que llancen molta resplendor: són les ermites de Pedra i Colobor. El passeig que proposem visita aquestes dues 'estrelles' tot fent un salt a l'edat mitjana, qual el Montsec era un lloc habitat i amb molta activitat agrícola i ramadera. Núria Garcia Quera (text), Iñaki Relanzón (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Entre el cel i la terra

Mirem els estels, volem amb parapent, naveguem amb caiac, observem cabirols... El Montsec és el paradís dels estels: enlloc més del país es deixen veure amb tanta claredat. Aquesta és una de les propostes ecoturístiques que us fem per gaudir de la natura i dels paisatges de la serra en tota la magnitud, fins i tot dels racons més amagats. Jaume Barrull (text), Iñaki Relanzón (fotografia)

Reportatges

Un país de pel·lícula

Catalunya ha estat escenari de grans produccions que donen projecció als nostres paisatges. Repassem alguns dels darrers films rodats a casa nostra. Eugeni Osácar (text), Roger Eritja (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Un bosc de fades als Ports

La ruta que uneix Casetes Velles i la fageda del Retaule, entre els municipis de Mas de Barberans i la Sénia, transcorre per un dels boscos més singulars del parc natural. Oriol Gracià (text i fotografia)

Ruta amb bici

El Llobregós i la seva natura

Paisatges oberts i planers amb vista a l'horitzó. Paisatges durs i desnivells abruptes. Tots ens acompanyaran en la descoberta dels diferents ambients de l'espai protegit de la vall de Llobregós. Marta Montmany (text i fotografia)

Ruta amb nens

De temple a temple fins a la roca de Lord

Damunt d'una gran mola de roca a 1.180 metres d'altitud, rodejada de precipicis, salça el santuari de Lord. L'excursió comporta un petit esforç, recompensat per la vista sobre l'embassament de la Llosa del Cavall. Cecília Lorenzo (text), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació