Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada 214 revista
Número 214 - Desembre 2015

Un any a l'Alt Pirineu. Un viatge de contrastos a les quatre estacions del parc natural

En aquest número

REPORTATGES

Boscos de tardor de l'alt Berguedà

A la tardor, els boscos del Berguedà són al centre de totes les mirades. Molta gent s'hi endinsa a la recerca del secret més ben guardat, un cistell ple de bolets. Però més enllà de la febre boletaire, als mesos de tardor, la comarca ens té preparada una altra sorpresa: els colors ocres i rogencs de les fagedes i rouredes més amagades i sorprenents Sergi Boixader (fotografia i text)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Un any a l'Alt Pirineu

Un parc natural per gaudir de les quatre estacions Té el pic més alt del Principat i és el parc natural de més extensió. I amb els racons més solitaris i remots. Sí, de tot això pot presumir el Parc Natural de l'Alt Pirineu, que podeu recórrer a través dels 900 km de senders senyalitzats. Ens ho explica tot cofoi el seu director Marc Garriga (text), Òscar Rodbag (fotografia), Blauset (cartografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Lliscant entre boscos

Refugis i estacions d'esquí ens fan gaudir de la neu i dels paisatges L'esquí nòrdic, l'esquí de muntanya i les raquetes ens permeten fer excursions per la neu mentre gaudim dels paisatges d'alta muntanya. Les estacions de Port Ainé, Tavascan, Sant Joan de l'Erm i Virós-Vallferrera ens espolsen la mandra i ens engresquen a lliscar per la neu. Núria Garcia Quera (text)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Quan la natura es desperta

És el moment ideal per descobrir els boscos, els prats alpins, les valls i els pobles Encara hi ha neu a les obagues, però no ens acovardim: l'Alt Pirineu ens garanteix riquesa i varietat d'opcions. És com un ventall de valls, i no ens en volem perdre cap, ni de l'Alt Urgell ni del Pallars Sobirà. I què me'n dieu dels estanys? Els de Lladorre estan pletòrics, res a envejar als d'Aigüestorntes. La natura s'espavila i volem ser-hi. Albert Villaró (text)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Una escapada molt temptadora

Celebrem el solstici amb les falles d'alins, un munt d'excursions i baixades en ràfting Donem la benvinguda a l'estiu amb les falles d'Alins, que baixen des de l'ermita de Sant Quirc. I després, la natura ens crida, ens tempta i ens incita perquè l'anem a descobrir. I no ens hi negarem, perquè volem participar de la seva exuberància, amb excursions a peu, sortides a cavall o descens pels ràpids de la Noguera Pallaresa. Jaume Barrull (text)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

El bosc es revifa

Els racons més encisadors on copsar l'esclat de vida abans que arribi la neu No us penseu que, amb la tardor, la natura comença a adormir-se. Al revés, fa una revifada sorprenent, tot desplegant una simfonia de colors que va dels grocs als tons ocres i rojos. Els descobrirem tots gràcies a les rutes i passejades que us proposem pels boscos i racons més encisadors del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Jaume Sañé (text)

REPORTATGES

El Castell de Guadalest

Moriscos, bandolers i marquesos Enmig d'una vall llegendària de cristians, mudèjars, nobles i roders, el poble del Castell de Guadalest brolla inversemblant, envoltat d'un amfiteatre de muntanyes on gaudir intensament de les delícies interiors de la Marina. Ismael Belda (text), Pelut i Pelat (fotografia)

Rutes

A peu

Les balmes com a refugi de guerra

La Granadella, a les Garrigues, va viure nou dies de batalla ferotge el mes de desembre del 1938, i els habitants es van anar a refugiar de les bombes a les balmes del terme. Una associació està recuperant aquestes balmes, que coneixerem al llarg de la ruta, mentre som testimoni de l’agitada activitat que hi ha als camps d’oliveres en aquesta època de l’any. Miquel Andreu (text i fotografia)

Amb bici

Per l'altiplà del Perelló

Pedalem per la història d’aquest terme del Baix Ebre, que conserva pintures rupestres i torres de vigilància medievals. Fins i tot arribem als gegantins molins de generació eòlica. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Amb nens

La volta al cap Norfeu

Sabíeu que el cap Norfeu existeix gràcies a la música? I que al mateix cap hi ha una antiga torre de guaita que servia per vigilar l’arribada de vaixells pirates? Grans i petits descobrirem històries i llegendes fantàstiques mentre gaudim d’una vista espectacular del litoral de Roses i el cap de Creus. Cecília Lorenzo (text i fotografia), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació