Anuncia't al Descobrir
Portada DESCOBRIR 240
Número 240 - Febrer 2018

Andorra a l'hivern. Un petit univers pirinenc per gaudir de la neu

En aquest número

48 hores

Des del roquissar fins a l’Ebre

Un cap de setmana a Tivissa A prop del riu que dóna nom a la comarca de la Ribera d’Ebre i a la península Ibèrica, Tivissa s’alça com un gegant muntanyós, com la talaia dels ibers. Text: Jordi Prades | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

La flor de l'hivern

Temps de carxofes al Parc Agrari del Baix Llobregat De la mà de productors i restauradors, fem un passeig pels camps del producte més emblemàtic del Parc Agrari del Baix Llobregat: la carxofa. Text: Emma Aixalà | Fotografia: Òscar Rodbag

Dossier central / Andorra a l'hivern

El paradís de l'esquí

Amb 300 km de pistes, el Principat és l'olimp dels amants de la neu Amb més de cent pics que superen els 2.500 m, unes valls profundes i una neu que hi és present més de la meitat de l’any, podem afirmar sense ruboritzar-nos que Andorra és el paradís dels esquiadors. I més si tenim en compte que el domini de Grandvalira i les estacions Vallnord Pal-Arinsal i Vallnord Ordino-Arcalís sumen més de 300 km de pistes. Text: Francesc Robert

Dossier central / Andorra a l'hivern

Mil opcions per gaudir de la neu

Raquetes de neu, senderisme i esquí de muntanya en espais naturals increïbles Andorra, el país dels Pirineus, és sinònim de compres i estacions d’esquí, però en els seus 468 km2 s’amaguen racons màgics i poc coneguts. El Principat ofereix multitud d’opcions per als amants de la natura i dels esports de muntanya de qualsevol nivell i edat els 365 dies de l’any, faci fred, calor, nevi o venti. Text: Diana Martin | Fotografies: Paul Palau, Diana Martín, Jaume Riba

Dossier central / Andorra a l'hivern

Pobles sota la neu

A través dels llogarets i del romànic, ens endisem en una Andorra (gairebé) secreta Vet aquí la narració d’un conte farcit de pobles bucòlics amb carrers estrets, cases de pedra i teulades enfarinades per la neu. Ep, i esglésies romàniques singulars i bufones. Aquest és un passeig pels nuclis i el patrimoni que no us podeu perdre. Text: Albert Villaró | Fotografies: Paul Palau, Adriana Olsina, Jaume Riba

Dossier central / Andorra a l'hivern

El país, al plat

Els productes, les receptes i els restaurants que alimenten la gastronomia del Principat Les bordes, construccions de pedra on antigament es guardaven el bestiar i el gra, s’han reconvertit avui en restaurants on gaudir de la gastronomia andorrana, que és d’alta muntanya, naturalment. L’allioli de codony, la truita de riu, els embotits, l’amanida de xicoia, la carn amb IGP pròpia i, en els últims anys, la cervesa i el vi són alguns dels atractius gustatius de la cuina andorrana. Text: Carme Melià | Fotografies: Paul Palau, Adriana Olsina

Reportatge

Pirates a la vista!

Torres de guaita del Maresme Avui en dia associem els pirates al món digital, però fa cinc segles eren una amenaça molt real que assaltava les costes i atemoria la població. A moltes comarques van proliferar les torres de guaita com a sistema per defensar se dels atacs barbàrics. Al Maresme se’n van aixecar tantes que les torres van acabar configurant el paisatge i alimentant les llegendes locals. Avui se’n conserven una cinquantena. Text: Judith Vives | Fotografia: Josep Cano

Rutes

A peu

Pobles i paisatges inalterables de la Segarra

El paisatge més septentrional de la Segarra, a cavall amb la Noguera, és una mar de petites comalades de cereal i turons poblats de boscos d’alzina. La ruta s’endinsa en una zona que ha viscut pocs canvis els darrers mil anys. Text i fotografia: Jaume Barrull

Amb bici

El volcà de Can Tià, per les valls de Sant Iscle i del Vallac

L’essència de la Garrotxa se sintetitza en aquest recorregut amb bicicleta per un territori ferèstec i immerescudament desconegut. Una ruta sorprenent! Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb nens

Entre vinyes i roques vermelles al cor del Priorat

Conèixer les places i els carrerons pintorescs del poble del Lloar, caminar pels antics camins de verema entre vinyes i enfilar-se muntanya amunt entre roques vermelles de formes curioses, són algunes de les raons per fer aquesta ruta circular al cor del Priorat. Text i fotografia: Cecília Lorenzo

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació