Anuncia't al Descobrir
Portada 262
Número 262 - Desembre 2019

Postals d’hivern. 4 valls pel Pirineu més fotogènic

En aquest número

48 hores

Calma entre vinyes a l’ombra del Garraf

Gaudim del patrimoni, els paisatges i la gastronomia d’un municipi poc avesat a rebre turistes, però farcit de sorpreses. Val la pena sortir de les rutes més transitades per descobrir els petits tresors que amaga Sant Pere de Ribes. Hi trobem patrimoni modernista, però també medieval; hi podem tastar bona gastronomia i, fins i tot, podem gaudir de camins vora el mar en els seus escassos 600 metres de costa. Text: Òscar Marín | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

Sabors d’Agramunt

Poc abans de les festes de Nadal, fem un tomb per la població de l’Urgell que ha aconseguit l’excel·lència en l’elaboració de torrons i xocolata a la pedra. Text: Emma Aixalà | Fotografia: Jordi Play

Dossier central / Postals d’hivern

La vall més remota de l’Aran

Situada al vessant més atlàntic del Pirineu, la val de Toran s’ha convertit en el refugi de l’Ós bru i el gall fer Canejan és la porta d’entrada a una vall enigmàtica i misteriosa, on viu molt poca gent. Els seus paisatges verges i indòmits han esdevingut la casa ideal d’espècies esquives com l’ós bru o el gall fer. La neu hi troba també molta tranquil·litat, i nosaltres ho aprofitem per gaudir d’uns paisatges nevats de conte.. Text: Susanna Casanovas | Fotografia: Jordi Bas

Dossier central / Postals d’hivern

I al nostre voltant... només neu i silenci

La vall de Camprodon ofereix unes magnífiques talaies naturals des d’on gaudir dels paisatges nevats Custodiada per cims tan emblemàtics com el de Bastiments, la vall de Camprodon s’estén fins a Espinavell i Setcases, i atresora paisatges feréstecs i preciosos que a l’hivern queden colgats per la neu. Una meravella. Aquí us oferim diferents propostes perquè en gaudiu! Text: Eva Martínez Picó | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Postals d’hivern

Pels camins de la llum

La vall Fosca i Senterada ofereixen itineraris i pobles de conte que ens sorprenen sota el mantell blanc Des de la Pobleta de Bellveí cap amunt, la carretera recorre la Vall Fosca a tocar del Flamisell i ens porta cap al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Si sortim de la carretera, descobrirem els camins que cusen la vall: alguns servien per portar bestiar i anar de poble en poble, i els més recents es van crear per construir-hi la primera central hidroelèctrica del país, a la primeria del segle xx. Text: Sílvia Coll | Fotografia: Jordi Bas

Dossier central / Postals d’hivern

Tocats pel Pedraforca

Recorrem les valls que envolten el massís per tenir-ne la millor imatge Alguns indrets de Catalunya van de bracet amb la seva geografia... És el cas de la tramuntana a l’Empordà o de la boira a Vic. En el cas del Berguedà, tot gira al voltant del Pedraforca. Amb la neu, la muntanya té un encant especial i és l’excusa perfecta per visitar les set cares del massís. Les coneixeu totes? Text i fotografia: Sergi Boixader

Reportatge

Menorca a cop de pedal

Camins tranquils en temporada baixa Les aparences enganyen i, més enllà de l’etiqueta de l’illa de la calma, Menorca reuneix tots els elements per viure intenses experiències de turisme actiu. A més de les possibilitats de senderisme, tresc o esports nàutics, les rutes ciclistes van sumant adeptes que gaudeixen descobrint a cops de pedal els contrastos que amaga aquest territori Reserva de la Biosfera. Text: Maria Coll | Fotografia: Joan Mercadal

Rutes

A peu

Per la vall Closa rere les petjades de les Brigades Internacionals

Des del Pinell de Brai, a la Terra Alta, seguim els passos dels combatents voluntaris que van venir d’arreu del món per combatre el feixisme. Un paisatge preciós bressola el terror encara present dels 115 dies que va durar la batalla de l’Ebre. Text i fotografia: Sílvia Berbís

Amb bici

Pel sender dels Miradors al seu pas pel Maresme

El nostre objectiu és la Creu de Canet, des d’on gaudirem d’una vista magnífica del litoral maresmenc. Pel camí també trobarem importants elements patrimonials modernistes que ens permetran fer parades i xalar amb l’art i la història. Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb nens

Vora l’aigua tranquil·la del Segre

Des de la Granja d’Escarp, remuntem riu amunt i en recorrem els darrers quilòmetres per endinsar-nos en un exuberant bosc de ribera, gaudir dels ocells aquàtics i admirar els paisatges endreçats pels pagesos. Text: Anna Sàez

Xanascat

Els set gorgs del torrent de la Cabana

No cal que sigui estiu per gaudir d’aquest entorn màgic de Campdevànol, al Ripollès. L’hivern ofereix també unes postals magnífiques d’aquests racons d’aigua preciosos i accessibles. També són fràgils, i cal cuidar-ne l’entorn! Text i fotografia: César Barba

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació