Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

Guia imprescindible per visitar Begur

Una vila encantadora plena d’història i de paisatges meravellosos ideal per visitar al juny

Situat al cor de l’Empordà, el poble de Begur configura un dels indrets més espectaculars de la Costa Brava. Una localitat amb una profunda personalitat històrica marcada per la presència de pescadors, de pirates o d’indians. Passejar pels carrers del seu nucli històric suposa un autèntic viatge en el temps. A més, les impressionants cales i platges d’aquesta localitat del Baix Empordà formen uns paisatges inigualables que podreu descobrir recorrent els diferents camins de ronda. Una escapada ideal en què podreu gaudir de l’arribada del bon temps quan encara no han arribat les multituds. Prepareu la càmera per fotografiar espais espectaculars!

Camins de ronda

Camins de ronda Un dels trams dels camins de ronda a BegurGetty Images
Dissabte al matí us proposem gaudir d’una caminada pels camins de ronda i les cales de Begur. Es tracta d’itineraris que voregen la costa i que han tingut diferents usos al llarg de la història: accedir a les cales en cas de naufragi, vigilar l’horitzó per evitar atacs pirates i fer contraban en temps de la postguerra.

Us recomanem fer el tram que enllaça les cales de Sa Tuna i Aiguafreda. Es tracta d’un camí de dificultat baixa que s’uneix a través de diversos trams amb escales i d’altres de més planers. Un recorregut que us permetrà gaudir d’un paisatge espectacular i descobrir cales amagades que són un autèntic tresor. La cala d’Aiguafreda conserva, gairebé intacta, la seva bellesa ancestral i destaca per la calma i la qualitat de les seves aigües, pures i cristal·lines. Si el temps us acompanya, després de la caminada podreu gaudir d’un bon bany!

El passat indià de Begur

Escales de colors Begur Emblemàtiques escales de colors al carrer de Santa Reparada a BegurGetty Images
A la tarda, us recomanem passejar pel centre històric de Begur i descobrir-ne el llegat indià. Al llarg del segle XIX, més de 500 begurencs van travessar l’Atlàntic amb l’objectiu de fer fortuna al continent americà. La seva tornada va deixar una empremta inqüestionable a Begur, que es reflecteix en les nombroses cases indianes d’estil colonial que trobareu pels carrers begurencs. En són exemples la Casa del senyor Puig, una mansió noble que fou construïda l’any 1872 per Sebastià Puig i Carreras amb una estètica genuïnament indiana; o la Casa Paco Font, considerada la darrera casa indiana construïda a Begur, ja que data de principis del segle XX.

Si voleu aprofundir en el passat indià de Begur i de Catalunya, també podeu visitar el Centre d’Interpretació dels Indians, un espai immersiu i interactiu que us permetrà conèixer en detall la història i el patrimoni que es conserva d’aquesta època.

Ruta dels miradors

Panoràmica Begur Panoràmica del poble de Begur des d'on es veu el mar i el castell de BegurGetty Images
Diumenge us proposem conèixer Begur a través de la Ruta dels miradors. Un recorregut per 17 punts diferents, tots ells d’una gran bellesa, que us permetran contemplar el poble des de diferents perspectives i apreciar diverses zones del nostre impressionant litoral. Aquesta ruta es pot realitzar majoritàriament en cotxe, però a alguns miradors només es pot arribar a peu, la qual cosa us permetrà endinsar-vos en plena natura i gaudir d’un meravellós paisatge!

Un dels punts imprescindibles d’aquest recorregut és el mirador del Castell de Begur, situat a dalt de les restes de l’antic castell de Begur, documentat a principis del segle XI i d’origen medieval. Aquest mirador ofereix una panoràmica única del nucli de la vila, així com de la resta de la comarca i de la costa. S’hi accedeix a peu, des de l’aparcament des Garrigar.

Per acabar, no podem marxar de Begur sense degustar la seva deliciosa gastronomia, que reflecteix la riquesa d’una zona oberta al Mediterrani. Una cuina que ofereix tota classe de peixos i de marisc, i carns de primera qualitat. A Begur trobem un bon nombre d’establiments de cuina tradicional i moderna, d’estil mariner, on destaquen els arrossos i els plats elaborats amb productes locals i de temporada. Tornareu a casa amb la panxa plena!

Guia pràctica

Castell medieval Begur Vista aèria del castell de Begur amb el mar de fonsGetty Images
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació