Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

5 idees per recórrer Catalunya en bicicleta amb nens

Propostes sobre dues rodes per descobrir en família el patrimoni natural i cultural del territori català

Des dels Pirineus fins a les Terres de l’Ebre, seguint la costa mediterrània o endinsant-se en la riquesa de l’interior, Catalunya és una oportunitat única per realitzar una trepidant escapada familiar en bicicleta. Carrils bici interurbans, vies verdes, sortides guiades, rutes circulars amb BTT de muntanya… Anar en bicicleta amb els més petits és la manera perfecta de gaudir de la geografia diversa de Catalunya i del seu ric patrimoni natural i cultural. Aquí us deixem algunes idees per gaudir d’una trepidant jornada cicloturista en família!

Valls d’Àneu, aventura sobre rodes

Bicicleta Pirineus Ruta de BTT als Pirineus de CatalunyaOriol Clavera / Agència Catalana de Turisme
Voleu gaudir dels paisatges del pla de Beret, del santuari de Montgarri i del poble d’Esterri d’Àneu? Animeu-vos a fer la ruta en BTT entre la Val d’Aran i les Valls d’Àneu al Pallars Sobirà que us proposa Esierri Bikes & Ski (el recorregut també inclou un taxi que us pujarà fins al pla de Beret). Als nens i nenes segur que els encantarà fer un trajecte panoràmic que arriba a més de 1.800 metres d’altitud. Després, només haureu de rodar muntanya avall entre els paisatges pirinencs de les Valls d’Àneu, als Pirineus de Catalunya. Una aventura familiar d’alta muntanya sobre rodes!

La Costa Brava en bicicleta amb nens

Bicicleta Roses Passejada familiar per la platja de RosesNano Cañas-Herederos - Julio Silvano Melanio.SL /  Agència Catalana de Turisme
Agafeu les bicicletes i comenceu a recórrer el Parc Natural del Cap de Creus. La ruta circular us portarà fins a la cala Montjoi, una de les més populars de Roses. El recorregut que us proposa Bicicletas y Rutas dura dues hores i mitja i el podreu fer al vostre ritme i amb les parades que necessiteu. El mar i les vistes espectaculars us acompanyaran durant tot el trajecte. No oblideu el banyador!

També a la Costa Brava us espera la Ruta del Carrilet. Una via verda entre Olot i Girona que travessa boscos, castells medievals com el d’Hostoles i rius, així com les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter, passant per paisatges verds i zones més urbanes. La podeu fer per trams, sencera o durant les hores que vulgueu. Aquesta via verda segueix el recorregut de l’antic tren de via estreta que abans unia Olot i Girona. I, si encara en voleu més, teniu l’opció de continuar pedalant per la Ruta del Carrilet II. Un relaxant recorregut en plena natura, entre Girona i Sant Feliu de Guíxols. El tram més recomanable per fer en família és la segona meitat del trajecte, que discorre per la vall del Ridaura. Seguint aquesta vall, els infants podran pedalar tranquils pel suau desnivell que porta cap al mar.

Sense moure’ns de la Costa Brava, a Sant Pere Pescador trobem un carril bici molt planer que podreu recórrer en família. El recorregut segueix el curs del riu Fluvià i és molt entretingut, ja que us endinsareu per la Reserva Mig de Dos Rius, un espai dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà que és refugi de fauna salvatge i on gaudireu de l’observació de la natura. També passareu per platges verges, dunes i camps d’arbres fruiters. Durant la ruta trobareu diversos miradors i un parc amb taules i bancs on descansar i fer un mos.

De Salou a Cambrils sobre dues rodes

Ciclisme entre vinyes Cicloturistes rodant per la Costa DauradaMarc Castellet / Agència Catalana de Turisme
Salou és un territori ideal per practicar el cicloturisme en família. Té uns 22 quilòmetres de carril bici, recorreguts molt planers i agradables vora el mar, ideals per fer amb nens. Un dels carrils bici més populars és que el uneix el port de Salou amb el de Cambrils. Són set quilòmetres de recorregut on no es perd el mar de vista en cap moment. Mentre pedaleu per aquest camí, també passareu per la riera de Maspujols, un indret natural on fan vida algunes aus. Al llarg del trajecte trobareu bancs i zones amb ombra per poder descansar i, si fa bon temps, podreu finalitzar la sortida familiar amb una bona capbussada a la platja!

Si us agrada caminar, després de la ruta podeu aprofitar per fer algun dels trams del Camí de Ronda. Podreu estirar les cames gaudint de les vistes al mar i les impressionants cales i platges que atresora aquest territori.

De ruta per Santa Susanna

Bicicleta Santa Susanna Ruta cicloturista guiada per la Paret d'en Ratés a Santa SusannaTranspyr / Agència Catalana de Turisme
Apunteu-vos a fer una ruta guiada per Santa Susanna. Aquest recorregut és adient per a les famílies, ja que no té gaire dificultat. La sortida guiada comença al centre de la vila i passa per alguns dels indrets més emblemàtics com el passeig Marítim, on hi ha les torres de guaita que s’utilitzaven fa molts anys per defensar-se contra els pirates. També s’endinsa pels voltants del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, on podreu contemplar dòlmens i menhirs de milers d’anys d’antiguitat.

Recorre la Via Verda de la Terra Alta amb bicicleta

Via Verda de la Terra Alta Via Verda de la Terra AltaMariano Cebolla / Agència Catalana de Turisme
Us imagineu pedalar per un antic traçat ferroviari entre boscos, túnels i viaductes? Entre la natura abrupta de la serra de Pàndols i la de Cavalls s’obre pas la Via Verda de la Terra Alta. Una molt bona opció per gaudir d’una divertida sortida cicloturista en família.

L’equip de Montsport us proposa fer el tram de la via verda que comença a Horta de Sant Joan i va fins al Pinell de Brai. Ells posen les bicicletes, el casc i les cadiretes, si les necessiteu. Gran part del recorregut discorre al costat del riu de la Canaleta, on podreu aturar-vos per descansar una mica i gaudir del paisatge i de les vistes panoràmiques al massís dels Ports i a la serra de Pàndols i la de Cavalls.

Més informació 
Famílies sobre dues rodes 
Què fer amb nens i nenes a Catalunya? 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació