Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL
Portada Sardenya natural
Número 309 - Juliol-Agost 2024

Sardenya Natural

En aquest número

Món Descobrir

Territori d’oliveres mil·lenàries
 

Les millors oliveres mil·lenàries es concentren a la vall de la Sénia, una àrea reconeguda mundialment per la gran quantitat d’aquests arbres monumentals i les bones pràctiques entre la conservació i l’explotació. Text: Laura Masó Ferrerons

Manifest Descobrir

“El turisme no ho és tot, però tot és turisme”

Marta Domènech fa balanç, en aquesta entrevista, del seu pas per la Direcció General de Turisme, un període marcat per l’inici d’una transformació profunda del sector turístic. Text: Joan Morales i Morera

DOSSIER CENTRAL / SARDENYA NATURAL

SARDENYA NATURAL

Paratges verges vora el mar ens sorprenen a l’Alguer Fotografia: Kris Ubach

DOSSIER CENTRAL / SARDENYA NATURAL

Una bellesa que aclapara

Els camins de vora mar regalen unes panoràmiques extraordinàries L’olor de la màquia, la ‘malçanella’, el romaní i el llentiscle envairan els vostres narius mentre recorreu el litoral del nord-oest de Sardenya, una costa sorprenent que combina penya-segats amb platges infinites. Benvinguts als dominis marítims de l’Alguer, Stintino, Porto Torres i Asinara. Text: Marirosa Martinelli

DOSSIER CENTRAL / SARDENYA NATURAL

Activistes del producte local

Els fruits de la mar, les oliveres i els camps de cereal alimenten la cuina de l’Alguer Amb un receptari propi tradicional, la ciutat és un epicentre gastronòmic de Sardenya. Parlem amb productors del territori que ens expliquen la importància de recuperar uns varietats autòctones que ens porten al paladar del present sabors d’arrels mil·lenàries. Text: Kris Ubach

DOSSIER CENTRAL / SARDENYA NATURAL

Els paisatges de l’ànima algueresa

La diversitat i la immensitat de paratges formen part de la identitat de la ciutat No hi ha un paisatge més bonic que un altre, però sí aquell que t’abraça i s’endinsa dins teu, despertant contínues i noves emocions: és el paisatge de l’ànima. La immensa mola calcària del cap de la Caça, l’abrupta punta del Lliri i el complex càrstic del mont d’Olla constitueixen el paisatge íntim dels algueresos. Text: Antoni Torre

DOSSIER CENTRAL / SARDENYA NATURAL

Nurags, castells i catedrals

L’Alguer i el seu entorn concentren un ric patrimoni ancestral i medieval Sardenya és la segona illa més gran del mar Mediterrani i és un dels territoris amb més patrimoni: té milers de monuments d’enorme interès. Però és a la seva zona nord-oest, al voltant de l’Alguer, on hi ha la concentració més elevada de riquesa cultural. Text: Martí Carbonell Salom

DOSSIER CENTRAL / SARDENYA NATURAL

Un lloc beneït del sol

L’escriptor i poeta, Pere Lluís Alvau, recorda en el seu escrit quins han estat els intents turístics i industrials per malmetre els paisatges que avui admirem. Els espais naturals han estat protegits, però encara queda feina per fer. Text: Pere Lluís Alvau / Il·lustració: Pau Gasol Valls

REPORTATGE

Miracles Sant Aniol d’Aguja

Memòria d’un Prepirineu avui desert Diuen que Sant Aniol tenia devots fidels: qui patia dels ulls i se’ls rentava amb l’aigua que degotava en una cavitat oberta davall l’església posada sota la seva advocació, es guaria. Feia miracles, vet-ho aquí. Però els miracles continuen: quan hi aneu, tindreu l’oportunitat de viure’ls i veure’ls. Text i fotografia: Ernest Costa i Savoia

48 HORES

Coll de Nargó: El paradís dels dinosaures

Activitats a la natura, romànic, bon menjar i nius d’animals prehistòrics... El cap de setmana en aquest municipi de l’Alt Urgell promet ser ben divers i entretingut. Text: Eva Clausó Estival/ Il·lustració: Nik Neves

Territori menut

Catalunya del Nord: El Conflent en autocaravana

Pujar al Tren Groc, sentir-se cavaller a Vilafranca de Conflent, visitar Sant Miquel de Cuixà i perdre’s per Eus. Això és el que han descobert en Roc, la Tanit, i la seva família al Conflent amb la casa a sobre. Text i fotografia: Cristina Torra Pla / Il·lustració: Lluís Farré

Rutes

Ruta a peu

Un passeig per la costa verge d’Artà

De la urbanització de Betlem a na Jordi, recorrem una sendera que passa per cales d’aigües transparents i boscos resilients que han superat els estralls d’incendis passats. Text i fotografia: Marga Font Rodon

Ruta amb bici

De Vielha a Les pel Camin Reiau de la Vall d’Aran

Resseguim un tram de la ruta del Camin Reiau, l’antic camí que forma la columna vertebral de l’Aran. Ple de punts d’interès arquitectònic, històric i cultural, transita per les ribes de la Garona, que ens acompanyarà en tot moment. Text i fotografia: Joan Portell Rifà

Ruta amb nens

Natura i història es troben al salt del Mir

Per combatre la calor de l’estiu, descobrim en família un dels salts d’aigua més espectaculars del Bisaura, al nord d’Osona, en una de les zones més plujoses de Catalunya. Text i fotografia: Roger Arquimbau Cano

Ruta de Patrimoni

Un passeig medieval pels castells del Sió

La Ruta dels Castells del Sió ens porta a descobrir un paisatge vestit d’història en forma de castells, torres de defensa, viles closes i molts altres elements patrimonials que ens parlen del llegat d’aquestes terres.

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació