Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

Aventures amb animals en família

Propostes per a descobrir la fauna salvatge de Catalunya rodejats de natura

Voleu conèixer com viuen els animals? Si us agraden les bestioles, heu de saber que a Catalunya tenim diversos refugis de fauna salvatge, centres de recuperació d’animals, granges escola i zoos en plena natura molt especials. Els infants podran conèixer en primera persona com són i com viuen els animals. A més, podran participar en activitats que transmeten la importància del respecte animal i de l’entorn natural. Aprendreu a tenir cura dels animals de granja, descobrireu l’ofici de pastor i compartireu una jornada amb cavalls en llibertat.Prepareu-vos per viure-hi una jornada molt animal en família!

Una trobada salvatge

MónNatura Pirineus animals Centre de fauna MónNatura PirineusMónNatura Pirineus
Al Zoo del Pirineu, a Odèn (Solsonès), us espera tota una experiència amb animals recuperats i alliberats. En aquest refugi de fauna salvatge coneixereu diferents animalons, com l’esquirol Patufet o la guineu Nikki. Els educadors del zoo us explicaran tot el que necessiteu saber sobre cada animal. Entre les activitats que organitzen destaca el Toca Toca, en què els infants podran acariciar i alimentar nou animals d’aquest refugi i fins i tot sostenir un falcó a la mà.

A les Valls d’Àneu, es troba MónNatura Pirineus, un equipament que ofereix activitats d’educació ambiental per sensibilitzar petits i grans en la preservació de la natura. Ofereixen activitats i rutes de descoberta acompanyats per un guia que us revelarà els secrets de les plantes i les flors de les Planes de Son, les petjades i els rastres dels animals, el cant dels ocells, així com activitats especials de temporada.

Si voleu veure ossos, isards o llops, a la Vall de Camprodon us esperen deu hectàrees de boscos i prats, que són la llar de fins a 31 espècies d’animals autòctons del Pirineu català. A Molló Parc podreu veure com s’alimenten i es relacionen aquests animals entre ells. A més, us podreu convertir en cuidadors per un dia i acompanyar els treballadors en una visita personalitzada. Entrareu als recintes d’alguns animals i en descobrireu moltes curiositats!

Cuidar una granja

La Manreana de Juneda Visita guiada a la granja-escola La Manreana de JunedaLa Manreana - Agència Catalana de Turisme
Al cor de la Garrotxa us espera un pla fascinant per gaudir d’una visita a una granja amb els petits de la casa. Al Mas la Coromina us esperen la Isabel i l’Albert per explicar-vos tots els secrets de la vida a pagès. Us explicaran com es cuiden les gallines, els porcs o els conills, i podreu donar menjar a les vaques i veure com es munyen. També organitzen jocs i tallers perquè els nens i nenes puguin entendre de manera amena les particularitats de la vida al camp. La jornada sempre finalitza amb un fantàstic tast de llet de les seves vaques!

Si voleu passar una jornada envoltats d’animals de granja i de fauna salvatge, La Manreana, a Juneda, les Terres de Lleida és una escola i parc temàtic familiar que disposa d’un hort, d’una granja amb animals i d’un centre de natura i fauna, el Vimferri. També podeu anar fins al Vendrell per descobrir el santuari d’animals Món la Bassa, en què podreu conèixer la història de les diferents bestioles rescatades. I, al cor de les Muntanyes de Prades, el Càmping Serra de Prades Resort us ofereix un taller rural molt especial en què s’ensenya els més petits a tenir cura dels animals de granja del minizoo del càmping. Els nens i nenes podran donar-los menjar, tocar-los i interactuar-hi.

Pastor i ramader per un dia

Ecomuseu dels pastors de la Vall d'Àssua Família visitant l'Ecomuseu dels pastors de la Vall d'ÀssuaInmedia Solutions SL – Agència Catalana de Turisme
A la Vall d’Àssua, a Pirineus - Noguera Pallaresa, us podreu convertir en pastors per un dia i conèixer tots els secrets d’aquest ofici ancestral. L’Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua organitza l’activitat Aviem lo bestiar, en què descobrireu què implica fer de pastor o les característiques de l’ovella xisqueta, una raça autòctona dels Pirineus de Catalunya. Tot això mentre recorreu els prats de dall, uns hàbitats amb una rica biodiversitat de plantes i insectes on pasturen.

De nou a la Vall de Camprodon, no us podeu perdre les activitats que organitzen en Guillem i la Roser de Can Pastoret de Molló. Aquesta família de ramaders us proposen la majoria de dijous durant l’estiu una sortida guiada a l'entorn de Coll d’Ares, a les pastures de Can Pastoret, on podreu veure el bestiar, gaudir del paisatge i conèixer fets històrics impressionants. A l’hora de dinar podreu gaudir d’un àpat guiat de les seves millors carns, acompanyat amb productes de la zona. I la majoria dels dissabtes, us proposen una visita guiada a l'entorn de la seva masia on podreu veure el bestiar, donar- los de menjar i descobrir els boscos, prats i camps de conreu de l’entorn. També s’acaba la visita amb un dinar guiat a base dels productes ecològics que elaboren a Can Pastoret.

Més informació 
Com viuen els animals? 
Què fer amb nens i nenes a Catalunya? 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació