Descobrir 312

Portada del número 312 del Descobrir
Descobrir 312

Aventura a les Balears

La crònica imprescindible de la travessa per les Illes fora de temporada
Una barca prepara les sepieres de producció, amb aproximadament 50 branques de llentiscle i de pi situades al llarg de la corda
Notícies

El Projecte Sèpia, una idea pionera

La iniciativa neix a l’Empordà per millorar les condicions de reproducció de les sèpies i mantenir el sector pesquer artesanal a la costa de la comarca, davant la davallada de les poblacions i les repercussions que això genera
Les onades de calor, com més va més recurrents als estius mediterranis, es fan notar especialment a les ciutats
Manifest Descobrir

La zona zero del canvi climàtic

La Mediterrània és un dels punts ‘calents’ de la crisi climàtica. L’àrea del planeta on l’escalfament global fa més via
A la granja Dulcinea és un dels locals xocolaters històrics del carrer Petritxol
Barcelona

Barcelona, la ciutat de la xocolata

Resseguim les traces del cacau pels carrers de la ciutat i hi descobrim anècdotes, personatges i secrets que ens expliquen el perquè d’aquesta fal·lera llaminera
Menorca és la primera fita de la travessa per les Balears, i sobre el mapa planifiquen itineraris i visites
Mallorca

Salpem cap a les Balears

L’expedició liderada pel fotògraf i realitzador agafa el ferri en direcció a les Balears sense un itinerari marcat: només moltes ganes d’endinsar-se en els universos singulars de les quatre illes
Els mercats són l'ambient perfecte per parlar amb els productors i conèixer la procedència de les fruites i verdures que comprem
Notícies

Territoris alimentaris

Sota el lema de “Fem els pobles i les ciutats comestibles” neix Territoris Alimentaris, un projecte que vol demostrar com l’urbanisme i l’acció comunitària poden incidir en la transició alimentària