‘Josep Pla, cuina i paisatge’
“A la taverna de Gervasi s’hi bevia, s’hi feien tractes i, si convenia, s’hi cantava entre una rodella de llobarro i una altra de pollastre. [...] Les arengades —menjar de pobre— es menjaven amb una torrada amb oli i vinagre. La taverna s’emplenava de fum, l’arengada brillava com un tros d’or sobre el pa torrat, el vinet rajava de les bótes rosat i esperitat.” La gastronomia és ben present en tota l’obra del palafrugellenc més il·lustre, Josep Pla, com testimonia aquest fragment del Quadern gris.
Així que la Fundació Josep Pla us ha preparat una ruta per tal que us pugueu endinsar en la vida d’aquest escriptor empordanès a través de la seva vila natal i de la gastronomia de la zona. L’han batejada amb el nom de Josep Pla, cuina i paisatge, i el que proposen és la combinació d’una caminada guiada per algun dels racons de la vida empordanesa de Pla i, per culminar-ho, un àpat de cuina tradicional de la comarca, acompanyat de la lectura de fragments de l’obra de l’autor.
Amb aquestes rutes literàries, podreu recórrer els carrerons que van veure néixer i créixer Pla a Palafrugell, o racons de Calella, Sant Sebastià, Tamariu i Llofriu, on l’escriptor va passar llargues estones i dels quals va recollir la vida quotidiana als seus llibres.
Cal fer reserva prèvia.
Preu: A partir de 26€
Hora: Dissabtes i diumenges, però també altres dies per grups superiors a 20 persones.
Més informació
Fundació Josep Pla / 972 30 55 77