Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
A peu

Alcúdia, reclosa dins la murada

Romans, bizantins, àrabs i cristians han deixat la seva empremta a aquesta població del nordest de Mallorca. La suma de totes aquestes cultures conflueix en un dels conjunts patrimonials més importants de l'illa. Entrem dins les muralles per viatjar segles enrere

Dificultat Dificultat Baixa

L’antiga estructura defensiva d’Alcúdia és imponent. I és que la muralla medieval i renaixentista reforçada amb vint-i-sis torres— delimita un dels centres històrics més ben conservats de l’illa. Entrem al recinte pel portal de Mallorca format per dues torres lligades per un matacà coronat amb merlets. Voregem l’interior de la murada renaixentista i pugem al pas de ronda que, a sis metres d’altura, ofereix una bona perspectiva sobre els camps que envolten el nucli, però també sobre les teulades de les cases arraulides a l’interior del perímetre fortifi cat. Arribem al carrer de la Roca, una raconada de passatges tranquils on es respira l’essència de poble. Passegem entre cases baixes amb finestrals oberts i balconades decorades amb geranis de tot tipus de coloraines. A la tarda, quan el sol ja decau, els veïns treuen les cadires al carrer i fan petar la xerrada.


Casals renaixentistes


A mesura que ens apropem al carrer Major, el tràfec augmenta. Voregem la porta del Moll, que obria el pas cap al port. Ben a prop hi ha casals, la major part renaixentistes, que han arribat als nostres dies sense gaires transformacions. En són exemples Can Castell, Can Canta, Can Domènec o Can Costa, edifi cis avui dia ocupats majoritàriament per institucions i que es construïren als carrerons que desemboquen al carrer Major. Creuem, precisament, tot aquest carrer i abans d’arribar al portal de Mallorca ens desviem a l’esquerra fins a l’església de Sant Jaume. Al seu costat es pot visitar la capella del Sant Crist, d’època barroca. Ja fora muralla, travessem l’avinguda dels Prínceps d’Espanya per visitar el jaciment de Pollentia. S’hi conserva, entre d’altres, el traçat dels carrers, un tram de muralla i el fòrum. Aquesta ciutat va tenir el seu moment de màxim desenvolupament durant els segles i i ii dC com a punt estratègic bastit al mig de la península que separa les badies de Pollença i Alcúdia. En acabar la visita, ens ve de gust remullar-nos a la platja; abans, però, haurem de recórrer els prop de dos quilòmetres que separen el centre d’Alcúdia de la mar.

Més informació

Jaciment arqueològic de ‘Pollentia’. Av. Dels Prínceps d’Espanya, s/n. Alcúdia. 971 18 42 11. www.pollentia.net. 3€ (entrada combinada a la ciutat romana i al Museu Monogràfi c de Pollentia).

  • El més vist
  • El més comentat
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació