Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Pobles del Maestrat
Número 211 - Setembre 2015

Pobles del Maestrat. De Peníscola a Ares, els racons amb més encant d'una comarca històrica

En aquest número

48 hores a l'Ametlla de Mar

Una simfonia del mar: la Cala

Un cap de setmana per aquesta vila marinera del Baix Ebre En una proposta de cap de setmana, descobrirem cales verges pel GR 92, ens delectarem amb una cuina marinera autèntica i farem turisme actiu. Som-hi! Oriol Margalef (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Adéu a les pastures!

La tria dels ramats de Llessui Per Sant Miquel, es repeteix un antic ritual: els pastors de la vall d'Àssua, al Pallars Sobirà, pugen a recollir els ramats d'ovelles que han pasturat durant l'estiu a muntanya. Crits, esquelles i els bels de les xisquetes es fonen en una jornada sorprenent. Núria Garcia Quera (text), Rafael López-Monné (fotografia)

DOSSIER CENTRAL/ PRESENTACIÓ

El Maestrat que torna

El mar, els tarongers, les oliveres i les garrigues inunden de color blau i verd els paisatges d'aquest territori que navega entre el silenci dels pobles de l'interior i el brogit de vora mar. Una terra de contrastos meravellosos on va néixer l'escriptori Vicent Sanz. Vicent Sanz (text), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Espectadors privilegiats

Recorrem els set castells que defensaven aquest territori templer El Maestrat de Montesa estava sota juridiscció de l'orde militar de Santa Maria de Montesa i s'articulava al voltant de set castells. Alguns són visitables i d'altres només en queden les restes, però els recorrem tots per teixir una història èpica i, sens dubte, apassionant. Rosanna Melià (text), Rafa Pérez (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Un paisatge aspre i dolç

Els espais naturals sorprenents que hi ha entre Culla, Ares, Vistabella i Irta Terra de barrancs, d'alzines monumentals i rouredes espesses, el Maestrat històric imposa una lectura acurada del seu paisatge, que és sec però també fragant. Una terra dedicada, en paraules de Josep Maria Espinàs, a "la pacífica resistència contra el pas del temps". Santi Vallpérez (text), Rafa Pérez (fotografia)

Dossier central/ Reportatges

De ronda per les places

Visitem els atractius d'uns termes amb una forta arrel rural Ascendir fins al castell de Peníscola pels carrers envitricollats del nucli antic, deixar-se captivar per la vista des del mirador d'Ares o buscar tòfones a Benassal. Del mar a la muntanya, els pobles del Maestrat ens ofereixen una multitud d'indrets on gaudir de la riquesa humana i paisatgística. Violeta Tena (text), Rafa Pérez (fotografia)

Dossier central /Reportatges

Entre el fred i la marinada

La gastronomia s'alimenta d'uns productes autòctons que parlen del paisatge Les tòfones, la carn de caça, les oliveres mil·lenàries, i el peix i el marisc combinen a la perfecció en una cuina popular que treu el màxim profit de l'entorn. Un entorn que, en tan sols unes desenes de quilòmetres, passa del rigor de la muntanya a la brisa marinera. Jordi Maura (text), Rafa Pérez (fotografia)

Reportatges

Fills de Posidó

Enigmàtic, juganer, misteriós, poderós. Així és el mar que banya les costes del nostre país i que explica una part de la nostra història. Tenir cura del patrimoni que ens està deixant és la missió que s'ha imposat la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Emma Aixalà (text)

Rutes

A peu

D'aigua i de vins, al Priorat

De Falset a Gratallops, creuem el riu de Siurana i caminem entre les vinyes d'alguns dels cellers més reputats, els que van revolucionar la viticultura comarcal i la prestigien internacionalment. Jordi Prades (text i fotografia)

Amb bici

El so del silenci a les muntanyes de la vall de Llors

Pedalem per la serra de Llaberia després d'haber descobert els racons amatags de les muntanyes de la vall de Llors, i acabem la ruta amb un bany a l'Hospitalet de l'Infant, amb belles cales d'aigües cristal·lines. Rafael Vallbona (text i fotografia)

Amb nens i nenes

Aires mediterranis a la font de la Cuitora i el bosc del Paradís

Al municipi de la Llacuna, a l'Anoia, però dins dels dominis de la DO Penedès, trobem una ruta fàcil i entretinguda per passejar-nos entre boscos mediterranis i descobrir una de les fonts més populars de la zona. Cecilia Lorenzo (text), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació