Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Govern declara parc natural les capçaleres del Ter i el Freser

És el catorzè espai protegit de la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya

El Govern de la Generalitat acaba d'aprovar el decret de declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que ocupa 14.750 hectàrees, repartides entre els municipis de Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Pardines, Vilallonga de Ter, Setcases i Molló, tots al Ripollès.

La declaració permetrà compatibilitzar la conservació del patrimoni natural amb el desenvolupament social i econòmic, i donar resposta a una demanda reiterada del territori i consensuada amb els principals agents econòmics i socials.

Objectius i prioritats
La transformació de l’espai implicarà més reconeixement i més capacitat de gestió. El nou Parc serà el catorzè de la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya, i comptarà amb un equip de gestió, que treballarà amb els següents objectius: conservar els valors naturals excepcionals que caracteritzen el territori; promoure la ramaderia extensiva tradicional; facilitar la comercialització de productes i serveis relacionats amb el Parc, potenciant el turisme i les activitats de natura; ordenar l’ús públic, controlant la 'sobrefreqüentació' (curses, travesses, trails), i reforçar els lligams a l’altra banda de la frontera, amb el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans i les seves reserves naturals.

Sistemes naturals alpins i subalpins
L’àmbit del parc natural defineix el darrer exemple típic de l’alta muntanya pirinenca oriental, a la frontera amb la Catalunya del Nord. És un territori que s’estén entre 1.280 i 3.000 m d’alçada, i conserva molt bé els sistemes naturals alpins i subalpins, i destaca per acollir espècies de vertebrats delicades, així com nombrosos invertebrats de gran interès i una flora d’alta muntanya rica i diversa.

El Parc comptarà amb una xarxa d’equipaments i serveis, distribuïts entre els municipis que en formen part, per acollir els visitants i turistes, i per facilitar la gestió administrativa. Els principals accessos seran des de Queralbs, Setcases i Espinavell (Molló).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació