Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Ripollès es reactiva amb Terra de Comtes i Abats

És un nou producte turístic que pretén animar el turisme cultural de la comarca a través dels mites i la història

El producte turístic Terra de Comtes i Abats vol promocionar el Ripollès i donar-li una empenta turística per mitjà del seu passat històric i llegendari, un passat protagonitzat per Guifré el Pilós, l’abat Oliba, el mític comte Arnau, la llegenda dels Nou Barons de la Fama i Otger Cataló i la casa comtal de Barcelona, que és enterrada al monestir de Ripoll.

Els indrets amb més potencial turístic sobre els quals es recolza Terra de Comtes i Abats seran el conjunt arqueològic del castell de Mataplana i el santuari de Montgrony, a Gombrèn, i el Palau de l’Abadia, el monestir de Sant Joan de les Abadesses i el conjunt monàstic de Santa Maria de Ripoll. A Campdevànol s’ha recuperat el camí ral que uneix l’església romànica del municipi amb Gombrèn.

De moment, ja ha entrat en funcionament el Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau, al Palau de l’Abadia de Sant Joan. La Setmana Santa que ve està previst que es posi en marxa un centre al santuari de Gombrèn, i l’estiu vinent, el Centre d’Interpretació del Monestir, situat a la capella de la Congregació de Ripoll.

Terra de Comtes i Abats està impulsat pel consorci Ripollès Desenvolupament, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i els ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Gombrèn.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació