Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 Vies Verdes que has de conèixer

Resseguim antigues vies de ferrocarril, des del País Valencià fins als Pirineus

Per desconnectar de la rutina urbana i connectar amb la natura, les vies verdes dels Països Catalans ofereixen una oportunitat única. Des de camins costaners fins a rutes entre paisatges rurals idíl·lics, Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià consten d’una varietat impressionant de vies verdes per explorar. Us convidem a descobrir set de les rutes més captivadores, on podreu admirar la diversitat paisatgística i cultural del territori  mentre gaudiu d’una experiència de senderisme inoblidable.

Via Verda del Nicolau - Berguedà

Bagà L’antiga via de ferrocarril de la fusta passa aprop Bagà, la capital històrica de l’Alt BerguedàGetty Images
Aquesta aventura ideal per a nens i nenes és la ruta que recorre l’antiga via de ferrocarril utilitzada per transportar fusta dels boscos del Cadí-Moixeró cap a les zones més poblades de la Catalunya Central. És una experiència ideal per a tota la família, ja que és curta i plena d’atractius, com miradors panoràmics, passarel·les, fonts refrescants i ermites romàniques que conviden a explorar el territori. El punt de partida és l’Ecomuseu de Sant Joan de l’Avellanet i, des d’allà, el camí us porta en un descens suau passant per Bagà fins arribar a Guardiola de Berguedà. El desnivell és mínim i el recorregut alterna entre trams de sender, pistes de terra i pistes asfaltades, garantint una experiència diversa i entretinguda. Un cop a Guardiola de Berguedà, no deixeu passar l’oportunitat de pujar per un caminet fins al monestir romànic de Sant Llorenç, una cirereta perfecta per a aquesta aventura en família.

Via Verda de la Muga - Alt Empordà

Riu Muga El riu de la Muga recorre el territori fins a desembocar a Empuriabrava.Getty Images
A la Costa Brava, hi trobareu la Via de la Muga, una ruta que s’estén al llarg de 40 quilòmetres i que segueix els marges del riu de la Muga , des de Castelló d’Empúries fins a Sant Llorenç de la Muga, revelant els secrets de l’ecosistema que l’envolta. En aquesta joia natural, el litoral empordanès s’obre com un tresor de valors naturals, oferint-vos una experiència inoblidable. A més, en aquest itinerari es reflecteixen dues cares de l’Empordà: l’històrica i tradicional Costa Brava, contrastada amb la moderna i més turística, creant un escenari ric en diversitat i encant. És ideal per descobrir la riquesa i la bellesa de la Costa Brava com mai no ho havíeu imaginat.

Via Verda d’Ojos Negros - Alt Palància i Camp de Morvedre

Via Verda Ulls Negres La Via Verda d'Ojos Negros és de les més llargues de l'estat espanyolZenithmedia
Esteu a punt de descobrir una gran ruta: la Via Verda d’Ojos Negros és de les més llargues de l’Estat espanyol, amb 162 quilòmetres, 67 dels quals, en condicions d’ús. Aquesta ruta s’origina a la serra Menera i finalitza a Sagunt. Segueix la serena vall del riu Palància, des de l’altiplà de Barraques, als peus de la majestuosa serra de Javalambre, fins a les fèrtils hortes valencianes, a tocar del Mediterrani. En aquest viatge a través de boscos exuberants, camps extensos i zones rurals, trobareu diversos viaductes i ponts històrics que us oferiran unes vistes panoràmiques que semblen tretes d’un quadre. És una experiència que us captivarà i us transportarà a la bellesa natural d’aquest territori mentre exploreu aquest camí.

Via Verda de Val de Zafán - Matarranya, Terra Alta i Baix Ebre

via verda val de Zafan La via verda del val de Zafan recorre 100 km des de la Puebla de Hijar (Aragó) fins a Tortosa (Baix Ebre)Consell Comarcal del Baix Ebre
Aquesta ruta turística uneix Valdealgorfa, a Terol, i Tortosa, al Baix Ebre. Amb una extensió de 83 quilòmetres, aquest camí segueix l’antiga via del ferrocarril de Val de Zafán, des de la Puebla de Híjar. A través de vies, viaductes i túnels caminareu entre paisatges i pobles com Valljunquera, la Freixneda, Pinell de Brai o Roquetes.  És una experiència que us convida a explorar la riquesa cultural i natural des de la comarca de Matarranya fins a les Terres de l’Ebre  amb tota la seva esplendor.

Ruta del Ferro i del Carbó - Ripollès

Sant Joan de les Abadesses Les antigues vies del ferrocarril passen per Sant Joan de les AbadessesGetty Images
La via verda recorre els 18 quilòmetre s de l’antic traçat del ferrocarril entre Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Toralles. Tot va començar l’any 1880, quan les mines de carbó d’Ogassa necessitaven una via ferroviària per transportar el seu carburant fins a Barcelona. En aquesta ruta, que comença als afores de Ripoll, seguireu el curs del riu Ter amb la majestuosa serra Cavallera com a teló de fons. En arribar a l’antiga estació de Sant Joan de les Abadesses, us sorprendrà trobar-hi un restaurant, un alberg, un centre d’acollida de BTT, zones de jocs infantils i les velles instal·lacions que recorden l’activitat industrial d’altres temps, testimoni de l’època d’or del ferrocarril. És una ruta que us convida a descobrir la història i la bellesa natural d’aquesta regió.

Via Verda de Manacor a Artà - Mallorca

Santuari d'Artà El santuari d’Artà tanca el final del recorregut de la via verda de MallorcaGetty Images
Els 29 quilòmetres que us porten des de Manacor fins a Artà, passant per Sant Llorenç, Son Carrió i Son Servera, configuren una aventura única: l’única via verda de les Illes Balears. En aquest camí, us delectareu amb una varietat de paisatges i vegetació variada, com pins, roures, tamarindes i moreres. A més, reviureu la història ferroviària passant per les antigues estacions de tren de Sant Llorenç, Son Carrió i Son Servera. No oblideu fer una pausa per gaudir d’un refrescant bany al mar o per contemplar les vistes des del mirador del puig de na Penyal. I no podeu deixar passar la visita a l’històric patrimoni, com la basílica paleocristiana de son Peretó, a Manacor, o el misteriós poblat talaiòtic de ses Païsses, a Artà.

Via Verda del carrilet de la Vall Fosca - Pallars Jussà

Via verda Vall Fosca Les antigues vies del carrilet encara es poden veure en alguns trams de la rutaGetty Images
Us trobeu davant d’una joia oculta: la via verda del carrilet de la vall Fosca, situada a l’alta muntanya, a la comarca del Pallars Jussà, on l’antic carril destinat al transport de materials cap a la central hidroelèctrica de Cabdella ha donat lloc a una ruta fascinant. Aquí, gaudireu d’una gran diversitat paisatgística: des de panoràmiques privilegiades que veureu des dels punts més elevats fins a la verdor de la vegetació i la serenor dels estanys, amb la majestuosa vall Fosca com a teló de fons. Tot i això, és important exercir una gran precaució en tot moment, ja que es tracta d’una ruta amb una dificultat moderada, caracteritzada per ziga-zagues i un desnivell pronunciat. A més, en alguns trams, les marques del camí poden ser difícils de localitzar. Malgrat això, la recompensa d’explorar aquest indret val la pena a cada pas.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació