Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Els 4 trens més emblemàtics del Principat

Descobriu el patrimoni natural i cultural català a bord de Turistren, el conjunt de transports turístics d’FGC

Voleu contemplar unes vistes de postal i uns paisatges impressionants mentre gaudiu d’un viatge amb els trens turístics més singulars de Catalunya? Pugeu al Cremallera i Funiculars de Montserrat, al Tren Cremallera de Núria, al Tren del Ciment i al Tren dels Llacs i descobriu indrets de gran bellesa d’una manera especial. Quatre recorreguts emblemàtics que us portaran a viure un món de sensacions i experiències que no oblidareu fàcilment. Passatgers, al tren!

Cremallera i Funiculars de Montserrat

Cremallera Montserrat Recorregut del Cremallera amb les muntanyes de Montserrat de fonsToni Anguera - FGC
El Cremallera de Montserrat i els Funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova us portaran a descobrir uns paisatges impressionants a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya. El Cremallera és una de les principals vies per apropar-se al santuari de Montserrat, un pas essencial per accedir al bell mig del recinte. Fa un recorregut de cinc quilòmetres, supera un desnivell de 600 metres i té una durada de 15 minuts. El trajecte comença a l’estació de Monistrol de Montserrat i, a través dels vidres panoràmics del tren, es pot apreciar un paisatge de gran bellesa amb la Vall del Llobregat i les particulars formes de les muntanyes de Montserrat. Es tracta d’un mitjà de transport sostenible que ofereix una experiència única en plena natura i la visita a un dels símbols catalans més estimats.

Els orígens del Cremallera de Montserrat es remunten al final del segle XIX, a causa de la necessitat de millorar l’accés al santuari per als devots i pelegrins. El Cremallera es va inaugurar el 6 d’octubre de 1892 i en poc temps es va convertir en el ferrocarril més popular de Catalunya.

Funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova

Un cop al recinte del santuari de Montserrat, trobareu dos funiculars singulars. El primer, el Funicular de Sant Joan, que recorre un trajecte de 503 metres i ofereix una vista aèria del monestir a 1.000 metres d’altitud i una panoràmica espectacular de l’Anoia des del pla de les Taràntules, així com una de les millors perspectives del santuari des del mirador de l’estació superior. D’altra banda, trobem el Funicular de la Santa Cova, que fa un recorregut de 262 metres i supera un desnivell de 118 metres. Aquest transport connecta el santuari amb el camí de la Cova, on, segons la llegenda, uns pastors van trobar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. A més, en el camí de la Cova es pot contemplar el Rosari Monumental, el conjunt escultòric a l’aire lliure més important del Modernisme català.

Activitats a la zona

Més enllà del Cremallera i els Funiculars, l’entorn de Montserrat us ofereix un gran ventall de propostes. Si us agrada el senderisme, trobareu diverses rutes i itineraris per a tots els nivells, des de passejades fins a ascensions més exigents. I, si preferiu activitats de més adrenalina, des de l’estació superior del funicular de Sant Joan, hi ha vies d’escalada de diversos nivells que porten als cims més emblemàtics de Montserrat.

També podeu visitar el museu de Montserrat, amb exposicions permanents i itinerants; el Centre d’Interpretació del Geoparc i Parc Natural, un espai ple d’història, o l’exposició de l’antic Cremallera, on coneixereu la història d’aquest mitjà de transport a través de textos, fotografies i projeccions.

Més informació

Cremallera de Núria

Cremallera de Núria Passatgers al Cremallera de Núria contemplant les vistes al llac, les muntanyes i el santuariFGC
A la Vall de Núria, no s’hi pot arribar en cotxe i el Cremallera és l’únic mitjà de transport per accedir a l’estació de muntanya de Núria, per la qual cosa es converteix en un element indispensable. Inaugurat l’any 1931, és una de les dues úniques línies ferroviàries d’aquest tipus a Catalunya, juntament amb la de Montserrat. Amb els anys s’ha convertit en un símbol de la Vall i en un mitjà de transport imprescindible per preservar la salut mediambiental de la zona. Pujar a aquest tren que passa entre muntanyes és una experiència memorable en què podreu gaudir de la bellesa i l’espectacularitat del paratge mentre experimenteu sensacions úniques.

Amb més de noranta anys d’història, el Cremallera de Núria acosta la població a una de les valls més populars de Catalunya. Realitza un recorregut de 12,5 quilòmetres i supera un desnivell de més de 1.000 metres en només 40 minuts. Durant el trajecte, passa per quatre estacions. La primera, Ribes-Enllaç, que connecta la línia Barcelona-Puigcerdà amb el Cremallera; la segona, Ribes-Vila, que està situada dins el nucli urbà de Ribes de Freser; la tercera, l’estació de Queralbs, que es troba just després de l’inici del tram del Cremallera i és el darrer punt al qual es pot arribar en vehicle per carretera. Per acabar, l’arribada a Núria, a 1.964 metres d’altitud, representa el final del majestuós recorregut i el principi d’una gran experiència.

Activitats a la zona
La Vall de Núria és un indret únic, on es pot gaudir de la natura, de l’esport i de l’aventura, però també de la relaxació i la desconnexió. Podeu contemplar l’espectacularitat del paisatge mentre aneu amb el telefèric Coma del Clot, visitar el santuari de Núria a 2.000 metres d’altitud, divertir-vos en família al Parc Lúdic o visitar alguna de les exposicions que acull el Centre d’Interpretació. A més, si us agrada el senderisme, a la Vall de Núria trobareu un lloc privilegiat per conèixer, admirar i recórrer l’alta muntanya pirinenca amb cims que gairebé arriben als 3.000 metres.

Més informació

Tren del Ciment

Tren del Ciment Històric Tren del Ciment en el seu trajecte cap a Castellar de n’HugOriol Molas - FGC
Amb més de cent anys d’història i conegut com a carrilet, el Tren del Ciment és un ferrocarril que antigament unia la fàbrica de ciment Asland, al municipi de Castellar de n’Hug, amb Guardiola de Berguedà. En aquest sentit, el Tren del Ciment es presenta com una joia ferroviària que, a més, apropa els visitants a uns paisatges impressionants. Durant 20 minuts i 3,5 quilòmetres de recorregut, travessa boscos i indrets de gran bellesa ubicats a les portes d’un dels parcs més grans de Catalunya: el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

En el transcurs del viatge, el Tren del Ciment para a quatre estacions: la Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment - Castellar de n’Hug. En cadascuna d’elles tindreu l’oportunitat de conèixer de ben a prop els atractius de l’entorn, a través de diverses activitats i ofertes turístiques.

Activitats a la zona

Entre les diferents propostes que us ofereix aquest territori, podeu visitar el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, que antigament acollia la fàbrica Asland; els Jardins Artigas, obra dissenyada per l’arquitecte modernista Antoni Gaudí al segle XX; el monestir de Santa Maria de Lillet, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, o l’exposició de carrilets i trens històrics a la Vall del Llobregat, una visita obligatòria per als amants del món del ferrocarril.

Més informació

Tren dels Llacs

Tren Històric Tren Històric, amb vagons d'una estètica dels anys seixanta, circulant per un dels 75 ponts que conformen el recorregutFGC
El Tren dels Llacs transcorre per un dels indrets més espectaculars i únics del territori, tot endinsant-se des de la Plana fins al Prepirineu de Lleida. Podeu triar entre dues formes de recorregut: o bé amb el Tren Històric o bé amb el Tren Panoràmic, que destaca per les seves finestres de grans dimensions. Sigui com sigui, podreu gaudir d’uns paisatges que de ben segur no us deixaran indiferents.

El viatge transcorre des de Lleida fins a la Pobla de Segur, vora del riu Segre, tot passant per Balaguer per una via única. Travessa les comarques del Segrià, la Noguera, la zona de muntanya del Montsec fins a arribar al cor del Pallars Jussà. El Tren dels Llacs fa un recorregut de 89 quilòmetres, durant els quals passa per 40 túnels i 75 ponts.

Amb el Tren Històric viatjareu en el temps amb un ferrocarril que té una estètica dels anys seixanta, tot circulant per les terres de Lleida fins a arribar als emblemàtics llacs del Pirineu. En canvi, amb el Tren Panoràmic, viatjareu a través de la natura en la històrica línia ferroviària de Lleida - la Pobla de Segur.

Activitats a la zona
Podeu aprofitar la vostra sortida amb el Tren dels Llacs per descobrir la Vall Fosca, on es respira la calma de l’alta muntanya i on gaudireu de boscos, de rius i de llacs en totes les rutes que s’hi poden fer. A més, també podeu visitar el Museu de Gerri de la Sal, la fàbrica de cerveses artesanes Ctretze Pirineus o el Molí de l’Oli, entre d’altres propostes que us ofereix aquest magnífic territori.

Més informació
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació