Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Escapada de primavera a la vall de Núria

Dos dies plens d’aventura per descobrir una vall màgica en un entorn incomparable

Enmig del Pirineu oriental, a gairebé dos mil metres d’altitud, us espera una vall encantadora. Amb uns paisatges d’alta muntanya d’una riquesa natural única, la vall de Núria és un indret espectacular, ple de tresors naturals i d’activitats que fascinen petits i grans. Una sortida primaveral ideal que us permetrà respirar aire fresc i envoltar-vos de natura. Us proposem una escapada de dos dies entre cims de gairebé 3.000 metres d’altitud, salts d’aigua espectaculars, passejos en telefèric i turisme romànic. Ens acompanyeu?

Arribar fins a Núria, una experiència única

Tren cremallera vall de Núria El tren cremallera que us porta fins a Núria es pot agafar a l'estació de Queralbs o Ribes de FreserGetty Images
A la vall de Núria, no s’hi pot arribar en cotxe; potser per això és un lloc tan màgic i especial. Per arribar fins a Núria només ho podem fer de dues maneres, amb tren cremallera o caminant. El tren cremallera de la vall de Núria es va inaugurar el 1931, i és una de les dues úniques línies ferroviàries d’aquest tipus a Catalunya, juntament amb la de Montserrat. Amb els anys s’ha convertit en un símbol de la vall i en un transport imprescindible per preservar la salut mediambiental de la zona. Pujar a aquest tren que passa entre muntanyes és una experiència que de ben segur no oblidareu.

Si us agrada caminar, l’altra opció que teniu per arribar a la vall és a través del ‘camí vell’ de Queralbs a Núria. Un itinerari històric de poc més de set quilòmetres que passa entre boscos frondosos, salts d’aigua i parets de pedra espectaculars. Un camí de gran bellesa que us permetrà contemplar de ben a prop grans cims del Pirineu, com el Puigmal, el Torreneules o el Taga.

Descobrir la vall

Panoràmica de la vall de Núria Panoràmica de la vall de Núria, on es pot veure el llac, l'hotel, el santuari de Núria i les muntanyes al fonsGetty Images
Un cop a Núria, teniu tot el dissabte per endavant per explorar tot el que us ofereix aquesta magnífica vall. Un indret privilegiat per practicar senderisme per alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu oriental. Trobem des d’excursions per a tota la família i gairebé totes les edats, com el Camí del Llac (1,5 km) o el Camí de les Coves (2,65 km), fins a ascensions a cims que gairebé arriben als 3.000 m d’altitud, com el Puigmal (2.910 m) o el Torreneules (2.713 m). Si esteu pensant a fer alguns d’aquests cims, heu de tenir en compte que podeu trobar neu al camí, i necessitareu material específic per poder pujar.

Més enllà de les rutes senderistes, si voleu descobrir la vall de Núria d’una manera més divertida i lúdica, aquest indret també us ofereix diverses activitats perquè petits i grans pugueu gaudir d’un dia especial a la muntanya. Per exemple, us podeu endinsar en un emocionant passeig en telefèric per contemplar les espectaculars vistes de la vall i els pics que l’envolten o explorar les diferents exposicions que acull el seu Centre d’Interpretació. A més, la vall també disposa d’un parc lúdic amb llits elàstics, jocs d’equilibri i rocòdrom, que, de ben segur, fascinarà els més petits de la casa.

Si les condicions meteorològiques ho permeten, des de principis de juny (us recomanem consultar abans les dates a l’estació) també podreu navegar pel llac de Núria en barca o canoa, així com explorar els paisatges d’aquest fantàstic indret a cavall o amb poni, entre d’altres activitats.

Un passeig pel romànic de Queralbs

Església romànica de Sant Jaume Porxo de l’església romànica de Sant Jaume a QueralbsGetty Images
Després d’un intens dia a la muntanya, diumenge us proposem relaxar-vos amb un passeig per descobrir Queralbs. Un poble mil·lenari que manté l’encant dels pobles d’alta muntanya, amb carrerons estrets i cases de pedra amb teulades de pissarra i elements de fusta originals. Un lloc perfecte per gaudir del silenci i de la natura i respirar l’aire més pur del Pirineu català.

Si us agrada la història, Queralbs és també un indret ideal per practicar turisme romànic. Al poble hi trobem l’església de Sant Jaume, esmentada per primera vegada l’any 978 i reedificada al segle XII. Destaca el seu porxo, compost per sis arcs que reposen sobre cinc columnes de marbre blau, que constitueix un dels millors exemplars de porxos del romànic català.

Per acabar, no podeu marxar de Queralbs sense tastar la seva deliciosa gastronomia, receptes com la canamillana o la sopa de pastors fan honor al passat ramader del poble. Els embotits, els formatges, la mel i la rebosteria són altres de les especialitats que trobareu als establiments de Queralbs. Fer un bon àpat al Racó de Cal Litus és una molt bona manera d’acomiadar un cap de setmana únic.

Guia pràctica

Hotel Vall de Núria L'Hotel Vall de Núria, un dels allotjaments que podeu escollir en la vostra escapadaFGC/ Jordi Play
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació