Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Es crea la ruta dels ‘americanos’ de Palafrugell

Inclou 15 punts d’interès i passa per Llofriu, Palafrugell i Calella

La casa dels Bassa-Rocas de Llofriu és el punt d’inici d’una nova ruta, la dels ‘americanos’, que es posa en marxa a Palafrugell. La ruta inclou 15 punts d’interès i passa per Llofriu, Palafrugell i Calella, i acaba al santuari de Sant Sebastià. Ha estat elaborada per les periodistes i investigadores Tate Cabré i Mireia Olivé.

Al Centre Social i Cultural Bassa-Rocas s’ofereix una explicació de la ruta, la família i la casa. A l’entrada hi ha una presentació de la xarxa, dels indians del municipi i de la ruta, i la invitació a descobrir la història dels Bassa-Rocas i de la casa, molt lligada a terres americanes. Joan Bassa havia emigrat a Cuba, era el contacte de molts llofriuencs allà i amb els beneficis dels seus negocis va construir la casa. Els seus fills Florenci i Maria Gràcia van anar a viure a l’Argentina i hi van portar a terme una gran activitat cultural —fotografia, periodisme, literatura, traducció…— ja apuntada al ‘Diccionari dels catalans a Amèrica’(1992).

A la primera planta de la casa s’ubiquen uns plafons amb retrats i dades de la família. A les golfes s’han ubicat plafons subjectats del sostre on es reprodueixen els elements que hi havia originàriament —queviures, objectes personals, de viatge, etc.— i s’inclou el text de les memòries de la mare, Irene Rocas, advertint que vol conservar les inscripcions de les parets que van fer membres de la família i els seus descendents, des de principi de 1900, amb referència als seus viatges d’anada i tornada a Amèrica.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació