Anuncia't al Descobrir

Alfons Rodríguez, guardonat amb el Premi Godó de Fotoperiodisme

El col·laborador del DESCOBRIR ha estat premiat per una imatge que mostra una escena de dol a Srebrenica

El fotògraf i col·laborador del DESCOBRIR Alfons Rodríguez ha estat guardonat amb el Premi Godó de Fotoperiodisme per una corprenedora imatge en què una mare plora, de genolls i envoltada de més familiars, davant d’un dels centenars de fèretres arrenglerats en una habitació impersonal i fosca a Srebrenica. Són les despulles del seu fill, recuperades d’una fossa comuna de la ciutat de Bòsnia i Hercegovina. La imatge va ser captada per Rodríguez quan es complien 15 anys del brutal genocidi. El jurat ha destacat el fet que la imatge aconsegueix reflectir alhora la tragèdia “d’un dels esdeveniments més obscurs del segle XX” i “el dolor d’una família”, tot assolint “el sempre difícil” equilibri entre art i informació.

El de Srebrenica no és l’únic conflicte que ha immortalitzat la càmera de Rodríguez. El fotoperiodista ha cobert la inacabable guerra del Congo, els conflictes entre Tigres Tàmils i singalesos a Sri Lanka o les violacions correctives de lesbianes a Sud-àfrica. Ha dut a terme centenars de reportatges de denúncia, documentalisme i viatges, publicats a mitjans nacionals i internacionals com ‘National Geographic’, ‘Geo’ o ‘The Courier’. Aquest guardó se suma al Premio Nacional de Reportaje Social que ja va rebre el 2010.

D’entre les nombroses col·laboracions fetes per al DESCOBRIR, us proposem aquesta galeria sobre la Garrotxa publicada al número 115 (desembre 2007) de la nostra revista. A més, Alfons Rodríguez serà el professor del curs de fotografia de carrer organitzat conjuntament pel DESCOBRIR i l'escola GrisArt.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació