Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL
Portada Descobrir 188
Número 188 - Novembre 2013

Muntanyes de Prades. Escapades de tardor per gaudir de natura i gastronomia

En aquest número

48 hores a la Vall d'en Bas

Un indret idíl·lic de veritat

Un cap de setmana per descobrir aquest racó de la Garrotxa La bellesa dels seus paratges conviden a visitar-la, l’encant dels seus petits pobles i la bona gastronomia conviden a quedar-s’hi. Alba Agustí (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Un país d'embotits

Més enllà del fuet Curats o cuits, els fets amb carn de porc són reconeguts arreu, però també n'hi ha de xai. La nostra gastronomia està marcada per una gran diversitat de menges elaborades amb animals de granja. Xavier Sust (text), Oriol Clavera (fotografia)

Dossier central / Presentació

Muntanyes de Prades

Escapades de tardor per gaudir de la natura i la gastronomia De petit, el geògraf Ignasi Planas tenia la mirada posada en les muntanyes que tanquen per ponent el Camp de Tarragona. I de gran, les ha recorregudes fins a l’últim pam per descobrir paratges increïbles que mereixen el títol de parc natural. Ignasi Planas (text), Rafael López-Monné (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Lliçons de geologia

Les formacions més curioses d'una serra amb forta empremta prehistòrica Les muntanyes de Prades tenen un enorme interès geoturístic. Els cingles impressionants de Siurana i les roques vermelles de Prades són només dos exemples d’uns paisatges singulars i emblemàtics que reivindiquen el seu reconeixement. Toni Orensanz (text), Rafael López-Monné (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Valls fondes per a rius estrets

Un tomb pels ecosistemes fluvials d'unes muntanyes molt mediterrànies Us proposem una aproximació a la complexa xarxa de conques i rius que reguen les muntanyes de Prades Aquí l'aigua corre entre congostos tallats per cingles imponents, salta barrancs i fous, i forma tolls i gorgs. Un paradís per a les aus i per als nostres sentits. Jordi Prades (text), Rafael López-Monné (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Al pot petit...

Fem un tomb per les delícies gastronòmiques del massís Vinyes, bolets, castanyes, patates, móres… Aquests són els fruits d’una terra fèrtil i treballada des d’antic, que a la cuina acaben en pots de conserva, àpats suculents o copes que alliberen les aromes dels vins. Voleu fer un tast de les muntanyes de Prades? Acompanyeu-nos-hi! Gemma Casalé (text), Rafael López-Monné (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

El tresor de Poblet

Les meravelles del bosc que envolta el monestir El bosc al peu del monestir és un paratge de gran valor natural que va estar a punt de desaparèixer en el segle XIX per la sobreexplotació. Us n'expliquem les curiositats i virtuts, i per què s'ha convertit en un model segur. Oriol Margalef (text), Rafael López-Monné (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Patrimoni cultural

Museu de la vida rural Us oferim una descripció detallada de les activitats que podreu realitzar per conèixer el millor de la serra, a més d'una guia pràctica en què trobareu restaurants i allotjaments. També us animem a visitar els museus i col·leccions més completes, perquè us endinseu en els temps antics del territori.

Reportatges

La vida al port de Barcelona

Cada cop que un vaixell arriba a Barcelona, tot un engranatge humà i tecnològic s’engega Trenta mil persones, cinc-centes empreses, set terminals de creuers i una exemplar coordinació han posicionat aquesta porta al Mediterrani en els rànquings mundials d’operativitat portuària. Logística, energia, comerç i turisme conviuen en un petit món, als peus de la ciutat. Carme Escales (text), Siqui Sánchez (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Serra de Sant Gervàs: la Ribagorça més inèdita

La serra de Sant Gervàs és una frontera natural i inhòspita, a cavall entre la Terreta, al Pallars Jussà, de sòl aspre i pedregós, i la banda nord d’Adons, de pastures verdes i amb vista al Pirineu. Jaume Barrull (text i fotografia)

Ruta amb bicicleta

La Collserola tranquil·la i amable

Les grans urbs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona reserven espais importants per al lleure a l’aire lliure. L’itinerari que proposem enllaça de manera natural el parc del Turonet, a Cerdanyola, amb el parc de Collserola pel vessant més amable de la serralada. Carles Serra (text i fotografia)

Ruta amb nens

Prehistòrics per un dia a les coves de Serinyà

Descobrir qui eren, com eren i com vivien els homes de fa dos-cents mil anys és possible al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà. El recorregut pel recinte ens permet endinsar-nos en fins a tres coves i aprendre una pila de coses sobre els Neandertals i els Homo Sapiens. Cecília Lorenzo (text i fotografia), Charuca (il·lustracions)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació