Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 197
Número 197 - Juliol 2014

Camins del Penedès. 4 viatges al país de l'enoturisme

En aquest número

48 hores a l'Ardenya-Cadiretes

Penya-segats i masies

Un cap de setmana al massís de la Selva, al Baix Empordà i el Gironès La Ruta de l’Ardenya-Cadiretes recorre el massís i ens permet descobrir-hi els encants marítims i rurals. En un cap de setmana fem alguns trams d’aquest camí. Pilar Maurell (text), Nik Neves (il·lustració)

REPORTATGES

Mallorca al natural

Espais protegits d'una illa diversa Volem fins a l’illa gran de les Balears per conèixer els nou espais naturals protegits que hi ha. Són ecosistemes que mostren la marcada diversitat de l’illa. Són paratges de visita obligada. Marga Font (text), Tolo Balaguer (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / PRESENTACIÓ

Els dominis d'una DO

Els límits comarcals de l’Alt i el Baix Penedès, l’Anoia, el Garraf i el Baix Llobregat es desdibuixen quan es posa en marxa la maquinària humana i natural que permet que cada any tinguem vins i caves de primer ordre. Entrem als dominis de la DO Penedès i la DO Cava. Josep M. Pinto (text), Blauset (cartografia), Dani Codina (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Vinyes i més vinyes

Pedalem i caminem entre Subirats, Avinyonet i Olèrdola En 48 hores col·leccionem postals del corredor del Penedès des dels contraforts de les serres d’Ordal i del massís del Garraf. Prenem el fet vínic com a fil conductor, per no dir-ne excusa. Marc Serrano i Òssul (text), Dani Codina (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Més enllà del vi i el cava

Una proposta de turisme actiu per un territori de contrastos Al Penedès també trobarem un territori de contrastos, amb roques foradades i pèlags d’aigua transparent, hortes que fan goig i molins de paper històrics. I tot plegat, connectat per una extensa xarxa de camins. Veniu amb nosaltres als dominis del riu de Bitlles i la riera de Mediona, un mateix curs amb dos noms. Griselda Guiterra (text), Dani Codina (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Autèntic i rural

Miradors, cellers i restaurants ens descobreixen l'essència del camp Hi ha dominis de la DO Penedès que són una mar de vinyes sense fi. Ho descobrim des dels miradors privilegiats on s’assentaven els castells. I després, quan trepitgem el terreny, ens endinsem en cellers centenaris. Així vivim la ruta que ens porta per Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos. Agnès Rotger (text), Dani Codina (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / REPORTATGES

Pipiripips, pobles i mar

Tres intineraris que comencen a Sant Sadurní D'Anoia, Vilafranca i El Vendrell En les rutes que us proposem, ens endinsarem en els camins que travessen les vinyes penedesenques, la majoria de raïm blanc. Però també recorrerem els principals nuclis urbans de l’Alt i el Baix Penedès. I és que el camp i les ciutats d’aquestes comarques tenen una història indestriable. Laia Altarriba (text), Dani Codina (fotografia)

REPORTATGES

Girona ciutat de festivals

La proliferació de cites culturals s’ha convertit en una marca turística de la ciutat i amb raó: més d’una quinzena de festivals repartits al llarg de l’any, dels quals us proposem una tria estiuenca. Eva Vázquez (text)

Rutes

Ruta a peu

Els horitzons del Pla d’Urgell a la vora de Sidamon

La comarca del Pla d’Urgell és probablement el territori més horitzontal de Catalunya. Absolutament domesticat per l’home, la naturalesa seca que li és pròpia queda soterrada per una agricultura de regadiu extensiu, un paisatge on el cel és el gran protagonista. Jaume Barrull (text i fotografia)

Ruta amb bici

Per la via verda del Serpis

Passejarem per les riberes del Serpis, a la comarca del Comtat, entre arquitectures rurals, vorejarem pel seu vessant de solana el mític i emblemàtic cim del Benicadell i ens aproparem a l’embassament de Beniarrés. Paco Tortosa (text i fotografia)

RUTA AMB NENS

Paisatges de muntanya al santuari de Sant Segimon

El Montseny és un massís emblemàtic, ple de llegendes, molt freqüentat per excursionistes. Sant Segimon reuneix totes aquestes condicions: una bonica caminada i un indret encisador envoltat de dites populars. Jordi Bastart (text i fotografia), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació