Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances
DESCOBRIR 225 Portada
Número 225 - Novembre 2016

Conca de Barberà. Una comarca que captiva per la història i l'autenticitat

En aquest número

Reportatge

Les 5 millors castanyedes

Arriba la tardor, s’acosta Tots Sants. Temps de bosc i temps de castanyes. Voleu saber quines són les millors castanyedes del país per endinsar-vos-hi? Marc Casabosch (text) | Sergi Boixader (fotografia)

Dossier central

La terra sagrada

Visitem les coves i les balmes que ja habitaven els nostres ancestres Des dels altiplans de Passanant, a la plataforma segarrenca de la Conca de Barberà, fins a la pedania montblanquina de Rojals, a les muntanyes de Prades, més de quaranta indrets d’aquesta comarca han esdevingut escenaris simbòlics per a l’espècie humana des de la prehistòria i fins avui. Gemma Casalé (text) | Ferran Aguilar (fotografia)

Dossier central

L’esplendor medieval

Passegem entre castells, monestirs i viles murallades Per la seva ubicació, la Conca de Barberà va ser una terra de conquesta i repoblació, i d’aquest període convuls ens n’han quedat castells, torres, palaus, monestirs i viles amb muralles monumentals de visita irrenunciable. Ens hi acompanyeu? Núria Sabaté (text) | Ferran Aguilar (fotografia)

Dossier central

Les meravelles rurals

Passegem entre vinyes i oliveres mentre bufa la marinada La vinya, l’olivera i els cereals pinten el paisatge de la Conca de Barberà. Hi aporten colors i una personalitat pròpia a la terra. Una terra on també han arrelat oficis, com el de vidrier o el de mestre de l’alabastre, que la necessiten per treure’n els materials. I no ens perdem el Museu de la Vida Rural, on es condensa la nostra herència rural. La de tots. Jordi Llavina (text) | Ferran Aguilar (fotografia)

Dossier central

Vins únics, cellers monumentals

Visitem les cooperatives modernistes i noucentistes Un altre dels tresors patrimonials de la Conca de Barberà són els seus magnífics cellers, temples cooperatius per dins i per fora. En visitem alguns, però no ens oblidem de tots els cellers que fan que la DO sigui reconeguda arreu pels seus vins, tan personals. Joan Rendé (text) | Ferran Aguilar (fotografia)

Reportatge

Amb bici pel Besòs més verd

Descoberta sobre dues rodes al nord del Barcelonès Sabíeu que la de Barcelona és l’àrea metropolitana europea amb més densitat de cotxes i motos? L’aposta per vehicles nets i saludables com la bicicleta es fa imprescindible. Promoure una mobilitat més sostenible, combatre la contaminació i crear espais de connexió amb la natura és avui una prioritat de les administracions. Ho comprovem a cop de pedal amb una ruta que segueix les aigües del Besòs entre parcs i refugis de flora i fauna. Òscar Marín (text) | Jordi Play (fotografia)

Rutes

A peu

Una passejada per l’ermita de Sant Ferriol

Ens trobem al Vallespir, més concretament a la seva capital, Ceret, que ens regala uns paisatges rurals magnífics. Els descobrim mentre ens arribem a un temple emblemàtic de la comarca. Jeroni Pérez Faixeda (texi i fotografia)

Amb bici

Pedalada pel Priorat de l’oli

Fem una ruta entre camps d’oliveres de Cabacés i ens delectem amb el paisatge perenne d’aquests arbres que estan a punt de donar el seu fruit. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Amb nens

El sender de la mallerenga d’aigua

Són pocs els qui coneixen que a pocs metres del centre neuràlgic de Sant Joan de les Abadesses s’amaga un petit sender on es poden observar i sentir més d’una quinzena d’espècies d’ocells, entre les quals destaca la mallerenga d’aigua, molt escassa al nostre país. VAnessa Pérez (text i fotografia)

Ruta Xanascat

Cap al puig Lleó

Us proposem un itinerari fins al cim més alt del terme del Vendrell, tot recorrent la serra Pedregosa, en una ruta circular que transcorre pels paisatges amb forts contrastos del Baix Penedès. Cristina Serret (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació