Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

‘Cases d’Oliba’ neix per dinamitzar el patrimoni romànic de la Catalunya interior

Set monuments ja es poden visitar amb una entrada única

‘Cases d’Oliba’ és la iniciativa que ha engegat el bisbat de Vic per dinamitzar una dotzena d’equipaments culturals de primer nivell del Ripollès, el Bages, el Moianès, l’Anoia i Osona com el monestir de Sant Joan de les Abadesses, el monestir de Santa Maria de Ripoll o la catedral de Sant Pere de Vic. És una nova proposta cultural de llarg recorregut, que vol donar a conèixer al gran públic un patrimoni amb arrels mil·lenàries que guarda l’empremta del bisbe i abat Oliba (971-1046). La primera proposta és la venda d’entrades conjuntes per visitar set d’aquests espais, però la idea és anar incorporant nous monuments i fer una agenda conjunta d’activitats culturals i turístiques.

‘Cases d’Oliba’ vol remarcar que els elements patrimonials eclesiàstics, més enllà de la seva funció com a espais per al culte, són autèntics tresors patrimonials: guarden els millors exemples de l’art de cada època, són testimonis de la vivència espiritual de persones i comunitats al llarg dels segles, i són llocs plaents de repòs i silenci.

Les ‘Cases d’Oliba’ que inicialment formen part del projecte són el monestir de Sant Joan de les Abadesses, el monestir de Santa Maria de Ripoll, la catedral de Sant Pere de Vic, el Museu Episcopal de Vic, el monestir de Santa Maria de l’Estany, la basílica de la Seu de Manresa i el monestir de Sant Pere de Casserres, l’únic equipament titularitat del Consell Comarcal d’Osona. Altres monuments que es vehiculen al projecte fora de l’entrada conjunta són el monestir de Sant Pere de Camprodon, les esglésies de Santa Maria de Camprodon, Santa Maria de Lluçà, Sant Boi de Lluçanès i Sant Andreu d’Oristà, i la basílica de Santa Maria d’Igualada.

La pàgina web www.casesdoliba.cat és el portal d’accés al projecte, en el qual es poden comprar les entrades conjuntes i es pot obtenir informació de cada monument. De moment, s’han ideat tres paquets d’entrades conjuntes que permeten visitar diferents monuments, amb descomptes significatius i gratuïtes per als menors de divuit anys, per facilitar l’accés als joves a aquest patrimoni:
- L’entrada conjunta general permet visitar els set equipaments durant tot un any per 20 euros, amb un estalvi de 10,30 euros.
- L’entrada a les ‘Cases de muntanya’ inclou les esglésies del Ripollès i la Plana de Vic per 12,50 euros i té una validesa de dues setmanes amb un estalvi de 8,30 euros.
- L’entrada a les ‘Cases de la Plana’ permetrà entrar als equipaments de la Plana de Vic, l’Estany i Manresa per 12,50 euros i té una validesa de dues setmanes amb un estalvi de 8,30 euros.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació