Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Tres Cerdanyes en una sola revista

El número doble de gener-febrer presenta tres maneres de descobrir la vall més gran del Pirineu: amb família, per a aventurers i per a amants de la bona vida

Probablement, a casa nostra no hi ha millor destinació per gaudir de l’hivern que la Cerdanya. Ho té tot: natura ufanosa, experiències a la neu, gastronomia de muntanya, aigües termals, pobles i paisatges de pos¬tal i una llum que no té cap altre territori pirinenc. Per això, en el número doble d’aquest gener-febrer trobareu tres maneres de descobrir la vall més gran del Pirineu.

Tres plans per gaudir d’una comarca de postal

Estana El petit poble d’Estana es lleva emblanquinat amb la serra del Cadí al fonsSergi Boixader
No hem volgut dei¬xar ningú sense la possibilitat d’acompanyar-nos en aquest territori únic del Pirineu. I per això hem preparat tres plans que són una autèntica carta als Reis per a les famílies, per als amants de la bona vida i per als qui persegueixen aventures a l’aire lliure. En hi porten la Norma Levrero, periodista i responsable del blog El món ens espera i del compte @normals a Instagram; en Miquel Spa Peradejordi, periodista, redactor dels diaris Regió7 i Diari de Girona a la Cerdanya, i Manel Figuera Abadal, col·laborador a la revista Garona-Nogueres i escriptor de novel·les i guies excursionistes. Tot plegat, amanit amb les excepcionals fotografies de Sergi Boixader i un article del campió de curses de muntanya Kilian Jornet, que treu del calaix dels records la seva infantesa a la Cerdanya.

El senyor del bosc i la neu

Gall fer Durant l’època d’aparellament el gall fer fa els anomenats rodals de festeig o cantadorsEdgar Madrenys
La periodista Cori Calero, premi Trajectòria en la Divulgació en Biodiversitat, ens descobreix el gall fer, un animal únic del Pirineu en perill d’extinció. “El gall fer és una meravella evolutiva, capaç de subsistir cobert d’una muntanya de neu. Les seves plomes dobles fan una cambra d’aire calent, les fosses nasals vestides de plomes li escalfen l’aire, la cella vermella és una visera quan neva i les potes són l’enginyeria perfecta per caminar sobre el mantell blanc”, explica Calero al reportatge que trobareu a la revista aquest mes de gener, amb fotografies d'Edgar Madrenys.

Masies de Barcelona

Masies Barcelona El Mas Guinardó és la casa de pagès que va donar nom al barriJordi Play
Al segon reportatge de la revista, donem a conèixer algunes de les masies de la ciutat que han arribat als nostres dies. Acompanyem la periodista Carme Escales i el fotògraf Jordi Play, en un passeig per algunes de les masies més que perviuen als carrers de la capital catalana. Centres cívics, seus de fundacions, residències, biblioteques i rectories donen vida a construccions rústiques que sostenen la memòria agrícola d’aquesta ciutat.

Rutes, restes neandertals i molt més

SIMANYA La cova Simanya és un enclavament únic per millorar el coneixement dels neandertalsDiputació de Barcelona
Al Món Descobrir parlem de les restes neandertals de la cova Simanya i dels arbres monumentals del país. A les 48 Hores passem un cap de setmana a Capellades entre aigua, paper i molta història. Al Territori Menut, en Roc, la Tanit i la seva família viuen un cap de setmana màgic entre minairons a la Seu d’Urgell i a les Rutes descobrim Estamariu (Alt Urgell), Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) i Terrats (Rosselló). Per acabar, al Viure i veure repassem els millors carnavals de país, visitem el Museu dera Nhèu i fem la Ruta del Vi de Lleida.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació