Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 pobles de pescadors que conserven la seva essència

Tresors costaners amb la tradició i l’esperit pesquer intactes arreu dels Països Catalans

El turisme ha transformat molts pobles de la costa, però hi ha certs llocs on la tradició ha arrelat tant que sembla impossible desfer-se’n. Tant per la continuació històrica de la pesca, com per una bona conservació dels edificis i l’arquitectura dels ports i els voltants, en aquests pobles encara es pot sentir de primera mà tot allò que evoca a xarxes de pescadors plenes, vaixells amb noms antics i cases costaneres familiars. Visiteu-los!

Port de la Selva, Alt Empordà

Port de la Selva L'acabat blanc de les cases del Port de la Selva donen un aire de poble tradicional de la Costa BravaOriol Clavera
Al nord del cap de Creus, aquesta vila ens rep amb la seva imatge de postal marinera: les cases blanques, les barquetes varades a la platja i cales d’aigües transparents a banda i banda del nucli urbà. No podeu deixar de veure el passeig marítim i el port, visitar el monestir romànic de Sant Pere de Rodes o fer una excursió pel GR 92 (al sud en direcció al cap de Creus i cap al nord fins a Llançà passant pel far de s’Arenella). Si busqueu platges poc massificades, arribeu-vos a peu fins a cala Tavellera, a l’extrem sud del poble.

Calella de Palafrugell, Baix Empordà

Calella de Palafrugell Calella de Palafrugell convida a passejar pel poble i observar l'ofici pesquer actiu.Getty Images
Calella de Palafrugell és un pintoresc poble pesquer que conserva el seu encant tradicional. Reconegut com la capital de les havaneres, les cases de pescadors blanques, les barques a la vora del mar i les cales amagades fan d’aquest lloc un racó tranquil i bell. Podeu explorar el camí de ronda que connecta les platges i descobrir cales aïllades amb aigües cristal·lines.

Palamós, Baix Empordà

Palamós El Museu de la Pesca i l'Espai del Peix són dels atractius turístics de Palamós relacionats amb la pesca.Getty Images
Si haguéssim de triar les ciutats marineres més representatives de Catalunya, Palamós estaria, almenys, entre les cinc primeres. Sempre hi ha excuses per visitar aquesta localitat de la Costa Brava. Alguns exemples: el port de pescadors, el Museu de la Pesca, l’Espai del Peix, el far, el passeig, les tavernes i els restaurants on es pot tastar la famosa gamba de Palamós, els miradors a les illes Formigues, els camins de ronda o platges i cales com la Fosca o platja Castell.

Sant Pol de Mar, Maresme

Sant Pol La tradició marinera de Sant Pol de Mar no defalleix gràcies als pescadors tradicionals locals.Getty Images
Les seves històriques barques de pesca sobre la sorra de la platja són testimonis vívids de la importància que ha tingut la pesca en la vida i en l’economia d’aquesta comunitat marinera. Els pescadors locals, amb les seves xarxes i arts tradicionals, continuen mantenint viva aquesta antiga artesania, que forma part de la identitat i el caràcter únic de Sant Pol de Mar.

L’Ametlla de Mar, Baix Ebre

Ametlla de Mar El port pesquer de l'Ametlla de Mar es manté actiu i proporciona peix de quilòmetre zero als restaurants del poble.Rafael López Monné
Aquest encantador poble destaca pel seu port pesquer, on les barques de pesca ballen al ritme tranquil de les aigües. Les cales solitàries i les platges de sorra daurada conviden aquells que busquen una retirada serena amb aigües cristal·lines i vistes panoràmiques. Si passegeu pels carrers empedrats de la vila us traslladaran a un món atemporal, mentre que els restaurants al costat del port ofereixen delícies marineres ben fresques.

La Ràpita, Montsià

Sant Carles de la Ràpita La proximitat amb el Parc Natural del Delta de l'Ebre i la tradició pesquera, motius per visitar Sant Carles de la Ràpita.
Ubicat al delta de l’Ebre, la Ràpita és un petit poble costaner que combina la pesca tradicional amb una oferta gastronòmica rica, amb el marisc i el peix fresc com a plats principals a les seves cartes. Amb les seves platges tranquil·les i el Parc Natural del Delta de l’Ebre a prop, és un destí perfecte per als amants de la natura i la gastronomia autèntica.

Les Cases d’Alcanar, Montsià

Les Cases d'Alcanar Les Cases d'Alcanar no oblida els orígens històrics de l'ofici mariner.Maria Rosa Vila
Les Cases d’Alcanar té una llarga i rica tradició pesquera que ha donat forma a la seva identitat. Les xarxes, les barques i els estris pesquers es troben en els seus carrers i recorden als visitants la dedicació a l’ofici pesquer de la comunitat local. Enmig d’aquest paisatge marítim encantador, el poble es presenta com un refugi autèntic on la tradició i la modernitat es fusionen harmoniosament.

Cala Figuera, Mallorca

Cala Figuera Les aigües cristal·lines de Cala Figuera segueixen sent l'escenari de feina dels pescadors.Getty Images
Cala Figuera, al municipi de Santanyí (Mallorca), és un preciós port esportiu i pesquer que queda amagat en una entrada del mar al sud-est insular. Allà, la combinació entre el verd dels pins, el marró de les roques, el blanc de les cases i el blau turquesa del mar resulta en un dels indrets amb més encant de totes les Balears. Casetes blanques amb portes i finestres verdes a tocar del mar són el testimoni de la vida pesquera que encara es conserva en aquest poblet. Ben a prop del nucli, a més, trobareu altres atractius de primer nivell, com la meravellosa cala Santanyí o el Parc Natural de Mondragó, que es pot descobrir fent senderisme, en bicicleta i, és clar, pel mar.

Es Castell, Menorca

Es Castell Cales Fonts és un dels ports més turístics de Menorca.Getty Images
Dins del gran port natural de Maó, a Menorca, ple de llocs d’interès natural i monumental, destaca pel seu tipisme el poble des Castell. La seva localització és privilegiada. Feu una passejada vora el mar fins a Cales Fonts, el port dins del port, i fixeu-vos en les embarcacions pesqueres tradicionals, moltes de les quals són fetes de fusta antiga, que encara feinegen cada dia. Ben poc han canviat amb el pas del temps!

Santa Pola, Alacant

Santa Pola Les torres de guaita i les salines de Santa Pola es diferencien històricament del gran port pesquer de la localitat.Getty Images
Amb un nucli antic preciós i molt mariner, aquesta petita localitat d’Alacant conserva molt patrimoni vinculat al mar, com les torres de guaita i les salines. Al port és fàcil observar encara com les barques van i venen i el tràfec de pescadors amunt i avall. Davant, hi ha l’illa de Tabarca, que, si bé és terme municipal d’Alacant, val la pena fer-hi una visita i submergir-se a les seves aigües cristal·lines, Reserva Marina del Mediterrani.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació