Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Sant Pau, una joia modernista que has de visitar 

Un conjunt arquitectònic únic referent en els àmbits de la sostenibilitat, la salut i l’educació
 

Després d’acollir durant un segle les instal·lacions de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el 2009, amb el trasllat de l’activitat sanitària al nou hospital, un ambiciós procés de rehabilitació ha permès recuperar el valor patrimonial i artístic del Recinte Modernista de Sant Pau, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Gràcies a aquesta transformació, el Recinte Modernista s’ha convertit en un nou espai de referència de la ciutat de Barcelona en el qual hi conviuen la història i la innovació.

El recinte modernista més gran d'Europa

Sant Pau interior El recinte modernista de Sant Pau va ser declarat Patrimoni Munidal per la UNESCO el 1997Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Sant Pau acull tot un seguit d’institucions capdavanteres en els àmbits de la sostenibilitat, la salut i l’educació, entre d’altres. Aquestes organitzacions desenvolupen al Recinte Modernista els seus propis programes i projectes, i també emprenen iniciatives conjuntes amb l’objectiu d’aportar respostes als reptes de la societat del segle XXI. La restauració dels pavellons modernistes, declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997, també ha permès el desenvolupament d’un programa cultural que té com a objectiu principal la posada en valor d’aquest tresor del modernisme europeu, que representa el conjunta modernista més gran d'Europa.
 
Concebut com una ciutat-jardí, el Recinte va ser construït entre 1902 i 1923 i consta de 12 pavellons modernistes, un quilòmetre de túnels subterranis que connecten entre si els pavellons i jardins amb 40 espècies d’arbres diferents. Un espai que destaca per a seva singularitat arquitectònica i la seva bellesa artística.

Una mica d’història

Sant Pau interior La història de Sant Pau es remunta l'any 1401Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
L’any 1401, quan s’unifiquen els sis hospitals existents a Barcelona, neix l’Hospital de la Santa Creu. A finals del segle XIX la situació és de col·lapse, les instal·lacions queden obsoletes i és necessària la construcció d’un nou hospital. Paral·lelament, el 1886 mor a París el banquer català Pau Gil, qui deixa escrit al seu testament que la meitat del seu patrimoni es destinarà a la construcció d’un hospital civil a Barcelona dedicat a Sant Pau. 
 
Després de diverses negociacions, els administradors de la Santa Creu (la Molt Il·lustre Administració) i els marmessors de Pau Gil arriben a un acord per a la construcció de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en uns terrenys situats a mig camí entre Gràcia, Horta, el Guinardó i Sant Martí de Provençals. 
 
L’encarregat del projecte va ser l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, figura cabdal del modernisme català i autor d’obres emblemàtiques com són el Palau de la Música, la casa Fuster o la casa Lleó-Morera.

Com es pot visitar?

Sant Pau llits Reproducció d'una antiga habitació de l'hospital modernista de Sant PauFundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
El recinte ofereix diferents tipologies de visites: 
  • Visita lliure, amb un suport d’un plànol
  • Visita guiada: la millor manera per conèixer-lo a fons
  • Visita amb audioguia, ideal per complementar la visita lliure. 
  • Visita familiar: per a famílies amb menors de 6 a 11 anys ofereix un kit d’activitats per fer la visita més amena.  
Més informació
santpaubarcelona.org
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació