Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Priorat vol optar a patrimoni mundial de la UNESCO

La iniciativa té la complicitat del sector agrícola i turístic

El Priorat està iniciant els tràmits oficials per optar a patrimoni mundial de la UNESCO. El primer document que es presentarà situa la comarca com un paisatge excepcional de l’agricultura de muntanya i mediterrània.

L’Associació Prioritat, impulsora de la iniciativa, ha presentat oficialment el dossier que rebrà la Generalitat per justificar la candidatura. Aquest document s’ha elaborat amb el suport del Consell Comarcal, de les denominacions vitivinícoles Montsant i Priorat, de l’Associació d’Oleïcultors, de la Unió de Pagesos i del sector turístic.

Segons els redactors del document, "el paisatge del Priorat és essencialment, i segons els criteris de la UNESCO, un paisatge cultural profundament marcat pel seu passat agrari, un passat que, sorprenentment, continua sent present i que espera ser futur. El Priorat constitueix un excel·lent exemple de l’agricultura que des de fa segles ha donat vida a les muntanyes de la Mediterrània i que, aquí, encara és viva".

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació