Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 144
Número 144 - Maig 2010

Eivissa. Una illa que no t'esperes

En aquest número

48 hores a Tremp

Natural i genuïna

Enclavat enmig de la conca de la Noguera Pallaresa, Trem és el cap d'un dels municipis més extensos i desconeguts del país. Lurdes Rego (text)

Reportatges

L'espectacle més minúscul

Les partícules de pol.len que s'escampen a la primavera pels nostres paisatges naturals i urbans provoquen al.lèrgies, però garanteixen la reproducció de moltes espècies de plantes. Ens endinsem en un viatge espectacular, però invisible a cop d'ull, pel minúscul món del pol.len. Oriol Lladó (text), Albert Lleal (fotografia)

Dossier central

Eivissa

Viatge al cor de l'illa que sorprèn a cada pas Jordi Serapio (text i fotografia)

Dossier central

Els paisatges reals amagats

L'espectacle més fascinant és a la natrua i passa durant el dia La nit continua absorbint gran part de turisme, que es perd la visió primigènia de l'illa, la de la natura. Paratges increïbles en entorns protegits reivindiquen la seua presència en una de les illes més espectaculars de la Mediterrània. Josep Antoni Prats (text)

Dossier central

Cap al cor de l'illa

El contrapunt necessari dels petits pobles de Sant Antoni de Portmany Eivissa conserva un extens catàleg de nuclis amb encant. Alguns els trobarem, entre camps i vinyes, al municipi amb més contrastos de l'illa: Sant Antoni de Portmany Iolanda Bonet (text)

Dossier central

Capbussar-se en el turquesa

Les 8 millors platges d'Eivissa L'illa d'Eivissa té més de quaranta platges a la seua costa. Cales recobertes de pinar, amb una sorra clara i fina, aigües transparents i una bona oferta gastronòmica són els factors comuns a totes. Però per als qui volen anar sobre segur, us oferim una selecció de les més espectaculars. Joan-Lluís Ferrer (text)

Dossier central

Eivissa, en el record

Una illa idíl.lica s'ha quedat en la memòria de Narcís Comadira, que va viure i veure dues Eivisses molt diferents: la d'abans del turisme, amb els primers 'hippies', i la de després. Narcís Comadira (text)

Reportatges

Ossera

El poble dels artesans Un grup d'artistes i artesans es van instal.lar fa més de vint anys al petit nucli pirinenc d'Ossera i van fer del poble un gran rebost de cultura. Mel, formatges i escultures han enriquit aquests carrers estrets, mig oblidats, de la vall de Lavansa. Carme Escales (text), David Datzira (fotografia)

Reportatges

Flors a la Girona antiga

Del 8 al 16 de maig, durant el festival 'Girona, temps de flors', s'obren els patis més secrets de la ciutat, els monuments del barri vell s'omplen d'escultures florides i els carrers esdevenen un gran jardí. L'escriptor i llibreter Guillem Terribas ens revela els orígens de la tradició. Guillem Terribas (text), Xavier Gómez (fotografia)

Rutes

Passejades

Blanca i portuària

Als peus de Dalt Vila, les cases blanques s'amunteguen fins arribar al port. És el barri de sa Penya, que juntament amb el veí de la Marina són els de tradició marinera de la ciutat. Xavier Amat (text)

Passejades

L'únic riu de s'illa

Santa Eulària des Riu, el tercer nucli més gran d'Eivissa, te l'honor d'acollir el tram final i la desembocadura de l'únic riu que transcorre per l'illa. El municipi, però, té també atractius patrimonials de gran interès. Xavier Amat (text)

Passejades

De Portinatx a cala d'en Serra

Ens situem a les costes més septentrionals d'Eivissa. L'objectiu: arribar al far de la punta des Moscarter sortint de la platja de Portinatx, i després continuar fins a cala d'en Serra. Penya-segats de vertigen i superfícies lunars ens hi esperen. Xavier Amat (text)

A peu

Els dominis del castell de Pera

L'extrem nord-oest el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de la Serra de l'Obac és una zona poc concorreguda. Caminarem sobretres carenes ben diferents, tot encerclant i tancant la capçalera de la vall d'Horta. Aurora Montserrat (text i fotografia)

Amb bici

Els boscos de Sant Joan de l'Erm

Pedalem per l'Alt Urgell entre boscos majestuosos i anem descobrint bonics paratges del Parc Natural de l'Alt Pirineu, el més extens del Principat, amb espècies d'animals protegides, com l'ós bru, el gall fer o la sargantana pallaresa. Marta Montmany (text i fotografia)

Amb nens

Els camins feréstecs de l'Alta Garrotxa

Oix, al límit de la Garrotxa amb el Ripollès, es el punt de partida d'una excursió fins a l'ermita de la Mare de Déu d'Escales, a través de petits corriols que travessen valls i serres plenes de vegetació. L'escenari ideal per viure una petita aventura en plena natura. Cecília Lorenzo (text)

Amb bici

Sant Sadurní, la plana del cava

La pedalada que ens proposa en Rafael Vallbona a partir del programa 'Carreteres secundàries' ens porta pels voltants de Sant Sadurní d'Anoia. Entre vinyes i camps de conreu, anirem per Sant Pau d'Ordal, Lavern, el Pla del Penedès i Terrassola i Lavit. Rafael Vallbona (text)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació