Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

S’obre el Museu ibèric de Ca n’Oliver

El nou equipament de Cerdanyola del Vallès acull una rellevant col·lecció d’objectes ibers

Cerdanyola del Vallès acaba d’inaugurar el Museu ibèric de Ca n’Oliver. Aquest nou equipament és al jaciment que du el mateix nom, al Parc de Collserola, i vol ser un referent de la cultura ibèrica al Principat, tant pel que fa al plantejament museogràfic com per les col·leccions que s’hi exposen.

El Museu de Ca n’Oliver, de 1.070 metres quadrats de superfície, es troba encaixat en l’antiga pedrera que hi havia al turó. L’exposició permanent del museu, amb més de 500 objectes, mostra peces tan excepcionals com els fragments originals d’una escultura de lleó i la seva reproducció completa, feta per l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Bens Culturals de la Generalitat, que procedeixen d’un monument funerari. Oferirà un recorregut per la cultura ibèrica, de la Laietània i de Ca n’Oliver, amb el suport de recursos multimèdia i audiovisuals que mostraran diversos aspectes de la vida dels ibers.

El poblat ibèric del Turó de Ca n’Oliver, al barri de Montflorit de Cerdanyola, va estar habitat entre els anys 550 i el 50 aC. És l’assentament més destacat de la comarca i una peça clau dins l’estudi de l’antic territori de la Laietània entre els segles VI i I aC. Descobert a les primeres dècades del segle XX, les excavacions van començar als anys cinquanta; després d’anys d’oblit i abandó, als anys vuitanta es van iniciar excavacions sistemàtiques i més continuades.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació