Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Begur recupera el camí de l’Aigua

El sender comunica el poble amb la platja de sa Riera

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur (Baix Empordà) ha estat realitzant durant el darrer any i mig els treballs de recuperació i restauració del camí de l’Aigua. És un sender que discorre serpentejant la riera de sa Riera i que comunica el nucli de Begur amb la platja de sa Riera. Aquesta ruta era l’antiga i única via de comunicació entre aquests dos nuclis en un temps on l’entorn rural era molt més habitat i l’activitat agrícola molt més extensa.

El camí és d’1,4 km, comença en una esplanada sota el parc de l’Arbreda i acaba al molí del mas Mató. Al llarg de la ruta hi predomina el bosc mediterrani d’alzinar de rebrot d’alzina i alzina surera, i a mesura que anem baixant la cota i ens anem endinsant a la vall, ens van apareixent comunitats de falgueres, oms i pollancres.

Durant el trajecte hi ha també elements vinculats a la cultura de l’aigua, com ara cisternes, parets seques, pous, safareigs, un forn i fins i tot un molí, encara per rehabilitar. El molí conserva les obertures de sortida d’aigües a la riera, una finestra i els envans interns.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació