Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Plantada de l’Arbre de Maig, festa popular d’interès cultural

L’esdeveniment se celebra cada any a Folgueroles dins la Festa Verdaguer

A proposta del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, la Generalitat ha declarat la Plantada de l’Arbre de Maig de Folgueroles festa popular d’interès cultural. Aquest esdeveniment es fa cada any dins la Festa Verdaguer, que va començar a celebrar-se el 1945 amb motiu del naixement del poeta. La Plantada de l’Arbre de Maig es va incorporar al programa el 1986.

Durant la cercavila que va al bosc a cercar l’arbre, els infants llegeixen en veu alta poemes de mossèn Cinto. Tot seguit, la comitiva continua el trajecte en direcció al bosc del Torrent de Folgueroles. El pollancre escollit es talla a la manera tradicional, amb la força dels braços i una destral. Un cop tombat, serà portat entre tots a mans fins a la plaça de Verdaguer. A l’hivern, en compensació de l’arbre sacrificat, se’n plantaran tres de joves.

En arribar a la plaça de Verdaguer, amb l’ajut de cordes, l’arbre es dreça amb força fins a posar-lo dins d'un forat fet expressament a la plaça per a l’ocasió i on restarà una quinzena de dies. Una vegada enlairat i equilibrat es guarneix amb serrells i serpentines que li donaran un aire festiu. Posteriorment es dansarà al voltant de l’arbre, al qual s’hauran lligat, a la part superior, dolços o embotits que engrescaran els grimpaires a obtenir la recompensa.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació