Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Rècord de temperatures màximes a l’abril

S’han assolit els valors més alts dels darrers 60 anys

Tothom ho comentava. La calor d’aquest abril és més pròpia de l’estiu que de la primavera. I les dades ens donen la raó. Entre els dies 7 i 10 d'abril de 2011, un anticicló acompanyat d'una massa d'aire molt càlid es va situar de ple sobre Catalunya, fet que va comportar un augment clar de la temperatura a tot el país, amb valors estiuencs a la majoria de comarques. La temperatura màxima de l'episodi va superar els 30 ºC a les comarques de ponent, en algunes planes de l'interior i en punts localitzats del prelitoral. Són els nivells més alts en un mes d’abril en els últims 60 anys.

Pel que fa a les dades de temperatura enregistrades als observatoris Fabra i Ebre, dues de les sèries de temperatura més llargues de Catalunya, en els dos casos la temperatura màxima d'aquest episodi significa la segona temperatura més alta assolida en una primera quinzena d'abril. A l'Observatori Fabra de Barcelona, amb dades des de 1913, la temperatura màxima de l'episodi es va enregistrar el dia 9, amb 25,4ºC. Cal retrocedir fins al 6 d'abril de 1949, quan la temperatura màxima va ser de 25,6 ºC, per trobar una temperatura més alta en una primera quinzena d'abril. A l'Observatori de l'Ebre, situat al municipi de Roquetes (el Baix Ebre) i amb dades des de 1905, el primer dia d'abril de 1980 es van enregistrar 32,2ºC, dues dècimes per sobre dels 32,0 ºC del dissabte 8 d'abril de 2011.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació