Anuncia't al Descobrir

Arrenca el concurs de fotografia Wiki Loves Monuments 2012

Aquest any, la llista de monuments catalans per fotografiar s’amplia a 28.000

Fins al 30 de setembre es pot participar en el Wiki Loves Monuments, el concurs fotogràfic internacional sobre els monuments del patrimoni cultural. Enguany, com a novetat, s’han ampliat les llistes de monuments a tot l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya: hi ha més de 28.000 indrets per fotografiar. Igual que l’any passat, les fotografies participants, en Creative Commons, passaran a il·lustrar els articles de l’enciclopèdia digital Wikipedia.

La millor fotografia d’un monument de Catalunya rebrà un premi valorat en uns 500 € (import pendent de determinar). Una selecció d’imatges dels premis locals entrarà a competir en els premis a nivell mundial. El primer premi de la final internacional de Wiki Loves Monuments 2012 és un viatge a Hong Kong. Les fotos guanyadores dels concursos nacionals seran valorades per un jurat internacional a finals d’octubre i les fotos guanyadores es coneixeran a principis de desembre.

En l’edició de l’any passat, 5.000 fotògrafs de 18 països europeus van carregar més de 168.000 fotografies. Pel que fa a l’àmbit catalanoparlant, l’edició de 2011 va recollir més de 8.000 fotografies de 2.000 monuments diferents. El concurs està obert des de l’1 de setembre i en pocs dies les imatges dels Països Catalans sumen el 85% de les fotografies de l’Estat espanyol i el 13% de les de tot el món, per sobre de l’Índia, Alemanya o els Estats Units.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació