Anuncia't al Descobrir

Arrenca el concurs de fotografia Wiki Loves Monuments 2012

Aquest any, la llista de monuments catalans per fotografiar s’amplia a 28.000

Fins al 30 de setembre es pot participar en el Wiki Loves Monuments, el concurs fotogràfic internacional sobre els monuments del patrimoni cultural. Enguany, com a novetat, s’han ampliat les llistes de monuments a tot l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya: hi ha més de 28.000 indrets per fotografiar. Igual que l’any passat, les fotografies participants, en Creative Commons, passaran a il·lustrar els articles de l’enciclopèdia digital Wikipedia.

La millor fotografia d’un monument de Catalunya rebrà un premi valorat en uns 500 € (import pendent de determinar). Una selecció d’imatges dels premis locals entrarà a competir en els premis a nivell mundial. El primer premi de la final internacional de Wiki Loves Monuments 2012 és un viatge a Hong Kong. Les fotos guanyadores dels concursos nacionals seran valorades per un jurat internacional a finals d’octubre i les fotos guanyadores es coneixeran a principis de desembre.

En l’edició de l’any passat, 5.000 fotògrafs de 18 països europeus van carregar més de 168.000 fotografies. Pel que fa a l’àmbit catalanoparlant, l’edició de 2011 va recollir més de 8.000 fotografies de 2.000 monuments diferents. El concurs està obert des de l’1 de setembre i en pocs dies les imatges dels Països Catalans sumen el 85% de les fotografies de l’Estat espanyol i el 13% de les de tot el món, per sobre de l’Índia, Alemanya o els Estats Units.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació