Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada 185
Número 185 - Agost 2013

Palma. Aromes, llegendes i racons d'una ciutat seductora

En aquest número

48 hores a Elx

Roma amb platges de palmeres

Una intensa excursió pel palmerar més gran d'Europa Arqueològica i mediterrània, la capital del Baix Vinalopó regala un cap de setmana culte, divertit i nutritiu al centre vell i vora mar. Ismael Belda (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Descens de barrancs

Turisme actiu entre gorges al Pirineu pallarès Les activitats de muntanya, s'han popularitzat al llarg dels darrers anys, especialment a l'estiu, i el barranquisme no n'ha estat una excepció. Dins un dels barrancs del magnífic congost de Collegats, al Pallars Jussà, la Neus Martí ens descriu els paisatges i les sensacions que llisquen entre les aigües. Neus Martí (text), Francesc Muntada (fotografia)

Dossier central / Presentació

Palma. Aromes, llegendes i racons d'una ciutat seductora

Un pessic al ventre Com són ara els carrers, les places i les terrasses on vas viure en la infantesa i joventut? L’escriptora Llucia Ramis redescobreix la seva Palma natal cada vegada que hi torna i viu la transformació d’indrets i racons que abans eren invisibles de tan rutinaris i de tan habitats dia rere dia. Llucia Ramis (text), Tolo Balaguer (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

L'illa de la calma, cent anys després

Cerquem els indrets que van captivar Santiago Rusiñol ara fa un segle Rusiñol va descriure el Born com l’indret ideal per practicar “el noble exercici del seure”. Cent anys més tard, els bancs d’aquest passeig encara allotgen caminants cansats. Ho sabem perquè hem tornat a la Rambla i a aquells indrets que l’escriptor i pintor modernista va immortalitzar al llibre ‘L’illa de la calma’ l’any 1913. Pere Antoni Pons (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Ànima pagesa

Cellers i botigues que conserven l'essència gastronòmica de l'illa Palma està connectada amb el camp i la mar, d’on pagesos i pescadors fan arribar cada dia productes frescos als mercats de la ciutat. Heus ací un recorregut per parades de peix, botigues amb solera i restaurants que preserven els sabors de la gastronomia mallorquina, i també pel camp palmesà, que resisteix els embats de l’asfalt i l’oblit. Una passejada que encén la gana i embota els sentits. Marga Font (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Una passejada de llegenda

Recorrem el nucli antic de Palma guiats per les històries mítiques Passejar pel centre de Palma és com fer un viatge en el temps. Els contes populars parlen de tots i cadascun dels cantons de la ciutat i ens descobreixen el llegat d’un regne medieval on els cavallers, els nobles i els dracs són els protagonistes. Pamela Martínez (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Una ciutat rere la marca

Desitjos de futur per a una capital que persegueix la seva identitat Coneguda arreu del món com a destinació turística de primer nivell, la marca ‘Palma’ amaga també una capital amb vida quotidiana i, tot i que difusa, una identitat pròpia. Quatre mallorquins íntimament ligats a la ciutat ens expliquen com la veuen i la viuen en el present, quines en són les mancances i com els agradaria que fos en el futur. Mateu Ferrer (text), Tolo Balaguer (fotografia)

Reportatges

Sorpreses de Beget

Cinc lletres, cinc curiositats Fem una escapada estiuenca per aquest poble monumental envoltat de natura amb cinc excuses per descobrir-lo. Emma Aixalà (text), Oriol Clavera (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Pinedes i romaní a la platja del Torn

En aquesta ruta descobrirem la Rojala, un paratge verge i protegit de l’Hospitalet de l’Infant que amaga una platja naturista d’aigües cristal·lines. Descobrirem un paratge amb molta història, un paradís per als pirates que interceptaven els combois de mercaderies que passaven pel camí ral proper. Oriol Gracià (text i fotografia)

Ruta amb bici

Parcs urbans amb vista sobre la mar entre Montgat i Badalona

En aquesta ruta tindrem moltes sorpreses. Sabíeu que hi ha una estació meteorològica al costat d’un estany romàntic al parc de Can Solei i Ca l’Arnús de Badalona? Molts dels espais i parcs urbans que recorrem han estat dissenyats i recuperats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè en puguem gaudir. I en aquesta ruta us convidem a fer-ho sobre dues rodes. Xavier Oller (text i fotografia)

Ruta amb nens

Senderisme i caiac a la vora del Ter

Primer pas a pas i després a cop de rem, aquesta ruta ens fa moure cames i braços amb un objectiu: conèixer els atractius del paisatge que ens ofereix el Ter al seu pas per un raconet preciós del Baix Empordà. Cecília Lorenzo (text), Roger Rovira (fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació