Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

S'amplia la colònia d'óssos al Pirineu

L’óssa Hvala té dos fills, les primeres cries documentades durant el 2013

La colònia d’óssos als Pirineus té dos membres nous, amb el naixement de dos fills de l’óssa Hvala. La confirmació de l’ampliació de la família de plantígrads ha estat possible gràcies al fet que els tècnics de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran van fotografiar al final d’agost en un bosc les dues cries, juntament amb la seva mare, Hvala. Es tracta de les primeres cries documentades durant el 2013, després del cadell trobat al juny que va morir ofegat a Lladorre. D’altra banda, els tècnics han identificat també a la mateixa zona altres óssos joves, a més del mascle Balou.

Trenta óssos han nascut al Pirineu des de la reintroducció a partir de 1996 dels tres primers exemplars procedents d’Eslovènia, segons dades del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, que té un equip que fa el seguiment de l’ós amb unes càmeres automàtiques. Fa una dècada, la majoria dels exemplars es concentraven a la Vall d’Aran, mentre que ara més de la meitat freqüenten boscos del Parc Natural de l’Alt Pirineu repartits entre els municipis d’Alt Àneu i Lladorre.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat du a terme un seguit d’actuacions dirigides a fer compatibles els plantígrads amb la ramaderia i l’apicultura, i promoure el turisme a la zona. Per a la promoció d’aquests exemplars, s’ha editat un pòster amb les fotos dels 12 óssos bruns que acostumen a viure dins de l’entorn del Parc Natural de l’Alt Pirineu i que es ven com a reclam turístic als establiments comercials de la zona. També s’han confeccionat punts de llibre i postals.

Una de les accions que es fan per atansar els óssos als ciutadans és batejar els que neixen al Pallars amb noms pallaresos, com s’ha fet amb tres joves cadells d’ós (Boavi, Alós i Isil).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació