Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 204
Número 204 - Febrer 2015

Calçots a l'Alt Camp. Tot allò que et convé saber per gaudir de les millors calçotades

En aquest número

48 hores a la Vila Joiosa

Cales, xocolate i altres delícies

Una gastronomia imaginativa i unes platges gairebé verges són algunes de les sorpreses que ens esperen en aquesta vila marinera. Eva Terol (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

La Vall de Boí amb raquetes de neu

L'hivern plàcid del Pirineu es pot viure intensament caminant amb raquetes. En aquesta ocasió sortim del Planell d'Aigüestortes per arribar fins a l'estany de la Coma d'Amitges, descobrint tot al llarg de la jornada els paisatges majestuosos de la Vall de Boí. Josep Maria Rispa (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Reportatges

El passat és aquí mateix

La marxa de turisme industrial de Catalunya agrupa una gran riquesa patrimonial escampada per tot el territori a fi de mostrar-la al gran públic. Us fem una selecció d'alguns dels seus millors equipaments. Emma Aixalà (text)

Dossier central / Presentació

El calçot com a emblema

De novembre a març, ens tornem bojos pels calçots, i busquem en el calendari una data per organitzar una sortida a l’Alt Camp per gaudir de la calçotada, un àpat que és tot un ritual. Ens ho explica l’escriptor i dramaturg Joan Cavallé. Joan Cavallé (text), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

El dia a dia del calçot

Passen dos anys des del planter de la ceba fins que arriba al mercat Al camp, com a la vida, tot torna. Seguint aquesta premissa, els pagesos que es dediquen al cultiu del calçot destinen uns dos anys a la seva producció: des del planterfins que aquesta apreciada ceba dolça adquireix les dimensions adequades per arribar al mercat. Gemma Casalé (text), Ferran Aguilar (fotografia)

Dossier central / Reportatges

L'or de Valls

La Gran Festa de la Calçotada, un fenomen social i econòmic Qui porta Valls a l’ADN presumeix de les tres ‘C’: la del campanar de Sant Joan, el més alt de les esglésies parroquials catalanes; la dels castells i les colles Vella i Joves, i la dels calçots. La capital de l’Alt Camp ha sabut convertir les seves tradicions en cites obligades a les agendes del segle XXI. Quim P. Casadesús (text), Ferran Aguilar (fotografia)

Dossier central / Reportatges

El calçot al poder!

La calçotada tradicional es complementa amb noves propostes culinàries Us expliquem com es fa la calçotada i quin és el punt òptim de cocció. Quina llenya és la millor i com s’han
de col·locar a la graella. Però també us donem pistes dels restaurants i dels cuiners que hi posen imaginació i ganes, i veuen en el calçot un ingredient ideal per maridar en els seus plats. Ivan Rodon (text), Ferran Aguilar (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Camins naturals

Quatre rutes a peu i amb bicicleta pels paisatges i la història de la comarca Us proposem rutes i passejades per descobrir l’Alt Camp, que ens donen una excusa per endinsar-nos en els paisatges, la vida rural i la història del territori abans de dinar: l’objectiu final és portar-nos a un celler, una agrobotiga o un restaurant on culminar la descoberta. La caminada ens obrirà la gana. Isaac Albesa (text), Ferran Aguilar (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Fem una volta per l’Espluga, un torrent sorprenent

No podíem deixar de visitar un torrent amb balma, cinglera, ermita i fageda. Aquests paisatges de ribera del Moianès atresoren fins i tot els versos del poeta Màrius Torres. Una sortida que es mereix que li reservem un lloc en la nostra agenda. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Ruta amb bici

Un castell, una platja, una pedrera i un bosc

Sortim del castell d’Altafulla per descobrir una pedrera romana, el bosc de la Marquesa i la platja Llarga de Tarragona. És un plaer pedalar entre paratges verges i hivernals. Joan Carles Rueda (text i fotografia)

Ruta amb nens

Quin castell, quina vista!

El castell de Burriac és el símbol de Cabrera de Mar. La seva situació privilegiada el converteix en objectiu molt temptador per endinsar-nos amb els nens pels boscos del Parc de la Serralada Litoral, conèixer les parts que integren una fortificació i deixar que el Maresme desplegui els seus encants als nostres peus. Elena Cuesta (text i fotografia), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació