Anuncia't al Descobrir

El camí de Sant Jeroni de la Murtra ja està restaurat

També s’han recuperat els conreus del monestir i la vall de Betlem, a la serralada de Marina

Sant Jeroni de la Murtra és una de les entrades al Parc de la Serralada de Marina amb més visitants, i és per això que se n’ha restaurat el camí d’accés. La millora del camí ha consistit en la rehabilitació del muret de pedra i l’enrajolat i la instal·lació d’una barana de seguretat.

Aquestes obres s’emmarquen en el projecte global de recuperació dels entorns de Sant Jeroni de la Murtra i de la vall de Betlem: s’han recuperat els antics conreus i zones d’horta de l’entorn de l’edifici, s’han ordenat els accessos mitjançant la construcció d’aparcaments a l’entrada del camí de Sant Jeroni (tant per Santa Coloma de Gramenet com per Badalona), i s’ha intervingut en la massa forestal que habita la vall fins a la carena de les ermites. Aquesta darrera actuació permet la visualització del conjunt de les tasques realitzades amb una magnífica vista panoràmica de tota la vall de Betlem.

Un claustre ple de retrats
El monestir de Sant Jeroni de la Murtra es troba a la serralada de Marina. Fundat al segle XV, el claustre va ser declarat Monument Històric d’Interès Nacional el 1975. Els espais més significatius de l’edifici són els que fan referència al seu sistema defensiu, el refetor, la cuina, l’església i el claustre, on es troben els retrats de Joan II, els Reis Catòlics, Carles I, i Cristòfol Colom, personalitats que es van hostatjar o van visitar l’indret.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació